×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

لیست اخبار صفحه :140
معنای زندگی

معنای زندگی

بازنویسی و تلخیص: لادن مقدم منبع : نقد و نظر 29-30- تدئوس متز- محسن جوادی ضرورت پرداختن به معنای زندگی گر چه در عصر حاضر با پیشرفت علوم و تکنولوژی، بشر از امکانات مادی و رفاهی فراوانی برخوردار است به لحاظ روحی و روانی بیش از گذشته مضطرب، افسرده و تنها به نظر می رسد. از همین رو برای رهایی به راه های گوناگون گریز از متن و واقعیت زندگی متوسل می شود. افزایش آمار خودکشی، طلاق، اعتیاد به مواد مخدر، اعتیاد به مواد توهم زا، مصرف بالای داروهای آرام بخش و رشد روز افزون خشونت و جرائم، مؤید این مسئله است. لذا بهره مندی از امکانات مادی تمام نیازهای انسان امروز را برطرف نساخته بلکه مشکلات روحی او را بیشتر و پیچیده تر کرده است. پرداختن به «معنای زندگی» یکی از موضوعاتی است که فلسفه ورزی و تأمل در آن می تواند امید بخش باشد.

اخلاق پزشکی و انتظار بیمار از پزشک

اخلاق پزشکی و انتظار بیمار از پزشک

کتاب اخلاق پزشکی و انتظار بیمار از پزشک اثر سه تن از استادان دانشگاه به همت مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه و با همکاری مرکزتحقیقات چشم و بانک چشم جمهوری اسلامی ایران منتشر گردید. دکتر محمد علی جوادی – رییس مرکز تحقیقات چشم، دکتر محمود عباسی- رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و دکتر حسین ضیایی اردکانی از اساتید دانشکده پزشکی مؤلفین این کتاب می باشند که با دیباچه دکتر ایرج فاضل چاپ و منتشر گردیده است.

نگاهي به هوميوپاتي

نگاهي به هوميوپاتي

هوميوپاتي يكي از رشته هاي طب مكمل و كل نگر است كه نگرش فلسفي متفاوت از طب رايج به پديده بيماري داشته و روش درماني آن بر دارو درماني استوار است .

عدالت در توزیع منابع

عدالت در توزیع منابع

جمع آوری: لادن مقدم برگرفته از کتاب: مبانی فلسفه اخلاق - رابرت ال . هولمز عدالت در زمره مهمترین مفاهیمی است که در مباحث اجتماعی و سیاسی مطرح می شود و مطابق با نظر افلاطون سازمان اجتماعی که نمودار تمدن است بدون عدالت بوجود نمی آید. اما مفهوم عدالت یکی از غامض ترین و دشوارترین مفاهیم اساسی در اخلاق است.

طرح نظریه مشارکت و همبستگی در رابطه بین پزشک و بیمار

طرح نظریه مشارکت و همبستگی در رابطه بین پزشک و بیمار

دکتر محمود عباسی- مشارو رییس دانشگاه در امور اخلاق و حقوق پزشکی در گفتگو با برنامه صوفیای رادیو گفتگو (مورخ 1386/6/28ساعت 10-9 ): هیچیک از مدل ها و نظریه های پترنالیسم و بیمار محور در رابطه پزشک و بیمار منطبق با ارزشهای حاکم بر جامعه مانیست. بنظر می رسد دکترین مشارکت و همبستگی در جامعه ما می تواند مبنای مناسبی در رابطه بین پزشک و بیمار تلقی گردد.

تصاوير مراسم اعطاء نشان عالي دانشگاه  به پروفسور عبداله الدار

تصاوير مراسم اعطاء نشان عالي دانشگاه به پروفسور عبداله الدار

تصاوير مراسم اعطاء نشان عالي دانشگاه به پروفسور عبداله الدار "دومين برنده جايزه ابن سينا يونسكو در زمينه اخلاق در علوم و فناوري" و تقدير از پروفسور عبدالعزيز ساشادينا استاد دين شناسي و اخلاق زيستي دانشگاه ويرجينا و استاد افتخاري گروه اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي

نگرشى كلى به فلسفه اخلاق; مسائل، ديدگاهها و رشته ‏ها

نگرشى كلى به فلسفه اخلاق; مسائل، ديدگاهها و رشته ‏ها

ماركوس جى سينگر مترجم: حميد شهريارى مقدمه فلسفه اخلاق رشته‏اى علمى، فلسفى و نوپاست كه در آثار گوناگون اهل‏فن، تعاريف متفاوتى براى آن عرضه گرديده است. در بين آثارى كه نام‏فلسفه اخلاق، (Ethics) بر آن نهاده شده است مى‏توان سه نوع مساله‏متفاوت را يافت:

درآمدى بر فلسفه اخلاق از منظر استاد مطهرى

درآمدى بر فلسفه اخلاق از منظر استاد مطهرى

مسعود اميد جستاره يكى از مباحث مهم در عرصه تفكر فلسفى،همانا مبحث فلسفه اخلاق است. اين مبحث‏از مدتها پيش در غرب مطرح بوده و در باب‏مسائل آن تحقيقاتى صورت گرفته است.برخى از مسائل فلسفه اخلاق را مى‏توان درتاريخ تفكر مسلمانان نيز جويا شد. در ايران،نخستين جرقه‏هاى شروع چنين بحثهايى رامى‏توان در آراى مرحوم علامه طباطبايى‏جست. به‏دنبال اين گامهاى نخستين و در سايه‏عنايت و توجه استاد مطهرى، مواد اوليه اين‏سنخ از مباحث، تا حدى فراهم گرديد. بتدريج‏متفكران و محققان ديگرى نيز در اين دياربه‏طور جدى به تحقيق و بررسى در مسائل‏فلسفه اخلاق دست زدند.

تنظیمات قالب