در گفتوگوي ايران با رئيس مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي ايران تشريح شد:
شرط گذر از نگاه ترحم محور به بیمار
داریوش آرمان- فاطمه خلیق / اخلاق پزشكي يكي ازشاخههاي اخلاق حرفهاي است كه سعي دارد اخلاق كاربردي را در حيطه عمل پزشكان و كادر پزشكي و نيز در حوزه تصميمگيريهاي اخلاقي درطب وارد نمايد. امروزه اخلاق پزشكي فقط بيان صفات اخلاقي پسنديده براي پزشكان، يا نحوه برخورد پزشك با بيمار يا تدوين قوانين حرفهاي در باب آداب معاشرت طبيب و بيان قواعد نيست، بلكه اخلاق پزشكي يك مقوله كاربردي است كه راهكارهاي سازمان يافته را براي كمك به پزشك در تبيين، تحليل و حل مباحث اخلاقي در طب باليني فراهم ميكند. در همين راستا با دكتر محمود عباسي – رئيس مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي ايران – به گفتوگو نشستيم.
گروه سلامت خبرگزاری بین المللی قرآن ایران (ایکنا):
رییس مرکز پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی سازمان نظام پزشکی: باراقتصادی تحمیل شده خطاهای پزشکی سالانه بیش از 100میلیارد دلار است.
محمود عباسی، رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شکایت از پزشکان را حق ذاتی بیماران دانست و گفت: برخی تصور میکنند از آن جهت که علوم پزشکی از مشاغل ممتاز اجتماعی است و انگیزه پزشکان خدمت رسانی به بیماران است بنابراین در صورت بروز خطایی از ناحیه آنان مصون از تعقیب و مبری از مسئولیت هستند و نباید از آنان شکایت کرد.
در گفتگو با سلامت نیوز:
مصاحبه دکتر محمود عباسی- رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی با خبرگزاری سلامت نیوز : عامل اصلی پدیده زیر میزی را باید در فقدان نظارت و بازرسی، تبعیض ناروا و واقعی نبودن تعرفه ها جستجو کرد .
دکتر محمود عباسی مدیر گروه اخلاق پزشکی و رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبر نگار سلامت نیوز عامل اصلی گسترش پدیده زیر میزی را توزیع نابرابر خدمات در بخش خصوصی و دولتی، واقعی نبودن تعرفه ها، تبعیض ناروا و فقدان عدالت در سلامت و عدم نظارت و بازرسی موثر و مستمر از مراکز و مطب ها دانست و تاکید کرد متاسفانه در نظام سلامت ما سازمان های بیمه گر آنگونه که شایسته و بایسته است شکل نگرفته و از این رو حرکت به سوی قطع رابطه مالی پزشک و بیمار در شیبی ملایم و بسیار کند در جریان است و در این پروسه به سختی می توان پدیده غیر اخلاقی و غیر قانونی زیر میزی را خشکاند.
به گزارش اداره كل روابط عمومي سازمان نظام پزشكي:
دكترعليرضا زالي در افتتاح اولين همايش علمي جامع شاغلان حرف پزشکي گفت: معالأسف جامعه پزشکي کشور مورد هجمه رسانهي واقع شده اما صلابت و اقتدار جامعه پزشکي فزونتر از ين برخوردهاست.
رئیس كل سازمان نظام پزشکی گفت: اگر اطبای کشور نبودند. هیچ کدام از پیشرفتهای ما محقق نمیشد.اگر امروز پز درنوردیدن مرزهای دانش و کسب رتبههای علمی را میدهیم مگر جز به تلاش جامعه پزشکی بوده است.
کمیته روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی:
سخنرانی دکتر محمود عباسی در همایش علمی جامع شاغلان حرفه-های پزشکی تحت عنوان مسئولیت ناشی از عوارض غیرقابل پیش-بینی در فرآیند درمان
دکتر محمود عباسی ـ رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نخستین کنگره جامع شاغلان حرفه¬های پزشکی که از تاریخ 9/11/1392 لغایت 11/11/92 در مرکز همایش¬های بین¬المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، در زمینه مسئولیت ناشی از عوارض غیرقابل پیش¬بینی در فرآیند درمان به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در مقدمه سخن خویش شکایت از پزشکان را حق ذاتی بیماران پنداشت و گفت برخی تصور می¬کنند از آنجهت که علوم پزشکی از مشاغل ممتاز اجتماعی است و انگیزه پزشکان خدمت¬رسانی به بیماران است بنابراین در صورت بروز خطایی از ناحیه آنان مصون از تعقیب و مبرّی از مسئولیت هستند و نباید از آنان شکایت کرد...
کمیته روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی:
سخنرانی دکتر حسام الدین ریاحی تحت عنوان" اخلاق در زیبایی" در نخستین همایش علمی جامع شاغلان حرفه های پزشکی
در تاریخ جمعه 11 بهمن سال جاری سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی میزبان پزشکان فعال در زمینه های پوست زیبایی بود. در ابتدای جلسه بعد از ظهر این سالن که از ساعت 14 آغاز شد سخنرانی کوتاهی درباره ملاحظات اخلاقی در مراقبتهایی زیبایی پوست ارایه شد. در این سخنرانی ابتدا به مفاهیم فلسفی و جامعه شناختی زیبایی اشاره شد و سپس نسبت میان سلامت روحی روانی و میزان رضایت فرد از زیبایی ظاهری خود موردبحث قرار گرفت. در پایان نیز زوایای حقوقی موضوع و لزوم اهتمام بیشتر به اخذ رضایت آگاهانه دقیق مورد تاکید قرار گرفت.
کمیته روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی:
سخنرانی دکتر محسن فدوی تحت عنوان "ملاحظات اخلاقی در انتقال خون و فرآورده های خونی در حوزه کاری متخصصین بیهوشی" در نخستین همایش علمی جامع شاغلان حرفه های پزشکی
یکی دیگر از سخنرانان این همایش علمی جامع که در روز دوم مورخ 10/11/92 صبح برگزار شد، دکتر محسن فدوی بود که در جمع متخصصین بیهوشی کشور، مدیر عامل و کارشناسان سازمان انتقال خون ایران به طرح موضوع "ملاحظات اخلاقی درانتقال خون و فرآورده های خونی در حوزه کاری متخصصین بیهوشی " پرداخت . این پژوهشگر مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، سخنرانی خود را با اشاره مختصر به تعاریف و مفاهیم نظری و عملی اخلاق عمومی ، اخلاق حرفه ای پزشکی، فلسفه اخلاق ومکاتب رایج اخلاقی آغاز و سپس ...
کمیته روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی:
سخنرانی دکتر مجید رضا خلج زاده؛ اخلاق حرفه ای در آزمایشگاه و سهم خواری در پزشکی
گزارشی از پانل اخلاق حرفه ای در آزمایشگاه تشخیص پزشکی با عنوان "سهم خواری در آزمایشگاه" که در نخستین همایش علمی جامع شاغلان حرفه های پزشکی تهران در محل مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی از تاریخ نهم تا یازدهم بهمن ماه سال جاری برگزار شد: در روز اول این همایش علمی پانلی تحت عنوان "اخلاق حرفه ای در آزمایشگاه" که به ریاست دکتر مجید رضا خلج زاده – متخصص پاتولوژی و مدیر امور آزمایشگاه های دانشگاه علوم پزشکی ایران و پژوهشگر مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و با حضور آقایان دکتر احسان شمسی گوشکی و محسن فدوی متخصص اخلاق پزشکی (دو تن از پژوهشگران مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) و آقایان دکتر محمد جواد سلطان پور دکترای حرفه ای علوم آزمایشگاهی و دکتر حسین دارآفرین متخصص پاتولوژی و جمعی از متخصصین علوم آزمایشگاهی سراسر کشور از ساعت 14 تا 16 برگزار گردید...
کمیته روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی:
سخنراني دکتر لیلا افشار در نخستين همايش علمي جامع شاغلان حرفه هاي پزشكي؛ پیرامون " ملاحظات اخلاقی در برخورد با بیمار معتاد"
از دیگر سخنرانان این همایش علمی، خانم دکتر لیلا افشار پژوهشگر مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و متخصص PH.d اخلاق پزشکی بود که پیرامون موضوع "ملاحظات اخلاقی در برخورد با بیمار معتاد" به ایفاد سخرانی پرداخت. وی اشاره نمود: سیاست گزاران سلامت، افراد جامعه و کسانی که با فرد وابسته به مواد سروکار دارند، با الگوهای متفاوتی از تعریف و تبیین اعتیاد مواجه هستند، بیماری یا جرم، نشانه ضعف شخصی یا تاثیر عوامل ژنتیک می باشد.
سخنرانی دکتر شبنم بزمی- عضوهیأت علمی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی در نخستین همایش علمی جامع شاغلان حرفه های پزشکی؛ اخلاق در طب ورزش
وی سخنرانی خود را در روز دوم مورخ 10/11/92 در ادامه مباحث روز نخست این همایش چنین ایفاد نمود: اصول اخلاقی در طب ورزش در کلیات مشابه با سایر حیطه¬های علم پزشکی است مثلاً در زمانی که سخن از توجه به سلامتی و سودرسانی به بیمار به میان می¬آید و یا آسیب نزدن به ورزشکار و توجه به اتونومی و خودمختاری بیمار می¬شود، توجه به این موضوعات اختصاص به طب ورزش ندارد ولی با توجه به آنکه این دسته از متخصصین؛ گروه¬های مختلف سنی روبرو هستند که نیازهای جسمی، عاطفی و روانی متفاوت دارند در جزئیات تفاوتهایی را با سایر رشته¬های پزشکی دارا می¬باشند.