برگزاری نشست کارشناسی موافقتنامه انتقال محکومین میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری دموکراتیک سریلانکا
هیاتی از مقامات سریلانکایی برای انجام مذاکرات و پاراف موافقتنامه انتقال محکومین، با مقامات کشورمان دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت دادگستری، در سفر مشاور رئیس جمهور و معاون دادستان کل جمهوری دموکراتیک سریلانکا و هیات همراه به کشورمان، نشست کارشناسی موافقتنامه انتقال محکومین در روزهای ۱۵ و ۱۶ آذرماه سال جاری به میزبانی وزارت دادگستری برگزار و موافقتنامه انتقال محکومین پاراف شد. دکتر محمود عباسی معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری در ملاقات با هیات سریلانکایی با اشاره به روابط خوب و دیرینه دو کشور در زمینه های مختلف، حضور هیأت سریلانکا در ایران را فرصت مغتنمی برای گسترش روابط حقوقی و قضایی دو کشور دانست که می تواند پشتوانه مستحکمی برای مناسبات اقتصادی دو کشور باشد. وی با تأکید بر آمادگی کشورمان برای گسترش مناسبات حقوقی و قضایی دو کشور در حوزه های معاضدت قضائی، استرداد مجرمین و استرداد اموال و انتقال تجارب به منظور آشنایی نظام های حقوقی و قضایی دو کشور، گفتگوهای حقوق بشری را زمینه ساز هماهنگی دو کشور در عرصه های بین المللی برشمرد. سوهادا گامالات، مشاور رئیس جمهور و معاون دادستان کل سریلانکا نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، جمهوری اسلامی ایران را کشوری اثرگذار در صحنه بین المللی توصیف و همکاری های دو کشور را در حوزههای مختلف، مهم و رو به گسترش اعلام کرد. وی همچنین با استقبال از توسعه روابط حقوقی و قضایی میان دو کشور اعلام کرد که کشورش آمادگی دارد موافقتنامه های معاضدت قضایی، استرداد مجرمین و استرداد اموال را با جمهوری اسلامی ایران منعقد نماید. بر اساس این گزارش، طرفین ضمن بررسی راهکارهای موجود برای بهبود مناسبات، بر گسترش روابط حقوقی و قضایی و همچنین گفتگو در زمینه های حقوق شهروندی و حقوق بشر دو کشور تأکید کردند.
بررسی شاخص بین المللی حقوق مالکیت در سال ۲۰۱۵
ایران در شاخص حقوق مالکیت فکری در رتبه ۱۰۸ جهان قرار دارد
دکتر محمود عباسی گفت: رتبه ایران در تامین حقوق مالکیت از جایگاه ۱۰۷ در سال ۲۰۱۲ به ۱۰۸ در سال ۲۰۱۵ تنزل یافته است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت دادگستری، دکتر محمود عباسی رئیس اتحادیه انجمنهای علمی گروه حقوق ایران گفت: نتایج گزارش شاخص بین المللی حقوق مالکیت (IPRI) که با بررسی وضعیت ۱۲۹ کشور جهان تهیه شده نشان میدهد رتبه ایران در تامین حقوق مالکیت از جایگاه ۱۰۷ در سال ۲۰۱۲ به ۱۰۸ در سال ۲۰۱۵ تنزل یافته و از لحاظ حقوق مالکیت فکری در رتبه ۱۰۶ دنیا قرار داریم. معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری همچنین با اشاره به اینکه گزارش شاخص بین المللی حقوق مالکیت(IPRI) گزارشی سالانه است که از سال ۲۰۰۷ توسط موسسه اتحادیه حقوق مالکیت تهیه میشود گفت: این موسسه دادههای مربوط به تضمین حقوق مالکیت مادی و معنوی بین ۷۰ کشور جهان مطالعه و گردآوری کرده که ویرایش سال ۲۰۱۵ آن به ۱۲۹ کشور افزایش یافته است و در این شاخص نمرهای از ۰ تا ۱۰ به هر کشور اختصاص داده میشود که نمره ۱۰ نشان دهنده بهترین حالت و بالاترین حد تامین حقوق مالکیت است. عباسی گفت: ایران در سال ۲۰۱۵ با کسب امتیاز کلی ۴ از ۱۰، رتبه ۱۰۸ را در میان ۱۲۹ کشور جهان و رتبه ۱۷ را بین ۲۰ کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به دست آورده که چنین رتبه و امتیاز پایینی برای ایران باعث شده تا کشور ما در بین ۲۰ درصد پایینی کشورهای جهان قرار گیرد. بالاترین امتیاز متعلق به کشور فنلاند با عدد ۸,۳ و پایین ترین امتیاز هم متعلق به کشور میانمار با عدد ۲.۵ است.
اطلاعیه
برگزاری کنگره بین المللی حقوق پزشکی در زمینه حقوق ژنتیک به پنجم و ششم اسفند ماه موکول شد
روابط عمومی و امور بین الملل مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی طی اطلاعیه ای اعلام کرد برگزاری چهارمین کنگره بین المللی حقوق پزشکی در زمینه حقوق ژنتیک به تعویق افتاده و در پنجم و ششم اسفند ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
گزارش برگزاری نخستین کنفرانس "روششناسی مطالعات تاریخ پزشکی" گروه تاریخ پزشکی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی
با تاييدات خداوند بزرگ، اولين کنفرانس علمی – تخصصی "روششناسی تاریخ پزشکی" با مساعدت و تلاشهای پیگیر و خالصانه گروه تاریخ پزشکی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و حمايتهای بیدريغ ریاست محترم مرکز به مدت یک روز در تاریخ پنجشنبه 28 آبان ماه 1394 برگزار گردید. برگزاری اين کنفرانس به عنوان نخستين حرکت جدی در حوزه تاریخ پزشکی، علاوه بر دستاوردهای مثبت و نتايج قابل توجه، يک فرصت استثنايی برای گرد همآیی و هماندیشی جامعه تاریخ پزشکی کشور نيز بود. با توجه به رویکرد محافل علمی و مراکز پژوهشی در این برهه زمانی به شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، اساساً يکی از مهمترین دلايل برگزاری اين کنفرانس را بايد در تبیین اهميت جايگاه و نقش ويژه روششناسی مطالعات تاریخ پزشکی جهت احیای میراث مکتوب پزشکی و بازشناسایی تاریخ پزشکی تمدن بزرگ ایرانی – اسلامی جستوجو کرد. در اين کنفرانس که به منظور ارتقای دانش علمی، تخصصی و کاربردی اساتید و اندیشمندان علاقهمند به این حوزه و دانشجویان تاریخ پزشکی و همگام نمودن آنان با رشد روز افزون روش شناسی مطالعات برگزار شد، روش ها و راهکارهای علمی و کاربردی توسعه سطح اندیشه و تحقیق در زمینه تاریخ پزشکی و احیای میراث گرانبهای فرهنگ و تمدن اسلام و ایران بهخصوص نحوه استفاده از متون گرانسنگ طب ایرانی و اسلامی با رویکرد تاریخی با سخنرانی تخصصی تعدادی از اساتید برجسته ارائه گردید. دبيرخانه کنفرانس اميدوار است که با گرد آوری و تنظیم و ارائه سخنرانیهای فوق، که بر مبنای تحقیقات و پژوهشهای علمی اساتيد محترم بوده است، زمینه تبادل نظر و انتقال تجربيات و ارتباط هر چه بيشتر صاحب نظران و دست اندرکاران تاریخ پزشکی کشور و تشویق و ترغیب دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای تاریخ پزشکی را فراهم آورد. در خاتمه، با آرزوی تداوم اين حرکت شايسته، از همکاری کليه استادان، مديران، دانشجویان و پرسنل مرکز که با مساعدت و تلاش های شبانه روزی و صادقانه خود برگزاری اين کنفرانس را امکان پذير نموده اند، کمال تشکر و قدردانی را دارد.
دکتر محمود عباسی- رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی در کنفرانس علمی روش شناسی مطالعات تاریخ پزشکی :
فرهنگ و میراث پزشکی اسلام و ایران مشحون از آثار گرانبهایی است که نیازمند واکاوی و احیاست و از این رهگذر باید متدولوژی و روش شناسی خاص مطالعات تاریخ پزشکی مورد توجه قرار گیرد. دکتر محمود عباسی – رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جلسه افتتاحیه نخستین کنفرانس علمی روش شناسی مطالعات تاریخ پزشکی که در روز پنجشنبه مورخ 28/8/1394 در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد به ایراد سخنرانی پرداخت. وی ضمن خیر مقدم به استادان و اندیشه ورزان عرصه تاریخ پزشکی به ذکر خاطره ای از دانشمند فرهیخته جناب آقای دکتر ولایتی پرداخت که ایشان نقل می کردند در جلسات مشترک با مرحوم دکتر نجم آبادی و جناب آقای دکتر مهدی محقق همیشه بین این دو بزرگوار بر سر این موضوع که ریشه تاریخ پزشکی در علوم انسانی است یا علوم پزشکی اختلاف نظر بود. مرحوم دکتر نجم آبادی تاریخ پزشکی را در علوم پزشکی جستجو می کرد و جناب آقای دکتر محقق در علوم انسانی. قطع نظر از اینکه کدامیک از این دو دیدگاه درست است و بدون تردید نظر جناب آقای دکتر محقق صائب است لیکن باید توجه داشته باشیم که مطالعات تاریخ پزشکی سبک و سیاق خود را می طلبد و این کنفرانس با حضور اندیشمندان و استادان برجسته این حوزه در صدد است به این سئوال اساسی پاسخ دهد که روش شناسی مطالعات تاریخ پزشکی چگونه است ؟ فرهنگ و میراث پزشکی اسلام و ایران مشحون از آثار گرانبهایی است که نیازمند واکاوی و احیاست و از این رهگذر باید متدولوژی و روش شناسی خاص مطالعات تاریخ پزشکی در آن مورد توجه قرار گیرد.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری و دبیر کنفرانس علمی ایدز، اخلاق زیستی و حقوق بشر :
حق بر سلامت حلقه ارتباط نسل های سه گانه حقوق بشر است و طیف وسیعی از حق های حقوق بشری از جمله حق بر حیات، حق برخورداری از آب آشامیدنی سالم ، حق دسترسی به غذای کافی و مقوّی و محیط زیست پاک را دربر می گیرد. دکتر محمود عباسی – معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری و دبیر علمی کنفرانس تخصصی ایدز، اخلاق زیستی و حقوق بشر که به عنوان سخنران افتتاحیه این کنفرانس در زمینه ایدز و حق بر سلامت در آموزه های اخلاق زیستی و حقوق بشر سخن می گفت با اشاره به اینکه « حق بهره¬مندی از عالی¬ترین استاندارد قابل حصول سلامتی » به عنوان حقی بنیادین توصیف میشود تأکید کرد برای تحقق و بهره¬مندی از سایر حق¬ها و آزادی¬ها، حق بر سلامت از اهمیت بسیاری برخوردار است. هر چند این حق به لحاظ محتوا، به نسل دوّم حقوق بشر تعلق دارد، لیکن ارتباطی نزدیک با سایر نسل های حقوق بشری دارد.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری:
حق بر سلامت حلقه ارتباط نسل های سه گانه حقوق بشر است
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری: حق بر سلامت حلقه ارتباط نسل های سه گانه حقوق بشر است ۱۳۹۴/۸/۲۸ ۱۳:۳۵:۳۸ حق بر سلامت حلقه ارتباط نسل های سه گانه حقوق بشر است و طیف وسیعی از حق های حقوق بشری از جمله حق بر حیات، حق برخورداری از آب آشامیدنی سالم، حق دسترسی به غذای کافی، مقوّی و محیط زیست پاک را دربر می گیرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت دادگستری، دکتر محمود عباسی معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری و دبیر علمی کنفرانس تخصصی ایدز، اخلاق زیستی و حقوق بشر که به عنوان سخنران افتتاحیه این کنفرانس سخن می گفت با اشاره به اینکه « حق بهره مندی از عالی ترین استاندارد قابل حصول سلامتی» به عنوان حقی بنیادین توصیف میشود تأکید کرد برای تحقق و بهره مندی از سایر حق ها و آزادی ها، حق بر سلامت از اهمیت بسیاری برخوردار است. هر چند این حق به لحاظ محتوا، به نسل دوّم حقوق بشر تعلق دارد، لیکن ارتباطی نزدیک با سایر نسل های حقوق بشری دارد.
اولین کنفرانس علمی ایدز، اخلاق زیستی و حقوق بشر ؛ 27 آبان ماه – کتابخانه ملی ایران، سالن همایش ها
اولین کنفرانس علمی ایدز، اخلاق زیستی و حقوق بشر به همت مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه و دفتر برنامه ایدز سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران 27 آبان ماه در سالن همایش های کتابخانه ملی ایران برگزار می شود. این کنفرانس که با حضور اندیشمندان و متخصصان حوزههای مختلف برگزار می شود از حداکثر امتیاز بازآموزی برای مشمولین آموزش مداوم برخوردار است.
برگزاری پانل پزشک، قانون و قصور پزشکی در همایش ملی انجمن پزشکان عمومی ایران در مرکز همایش های بین المللی رازی
پانل پزشک، قانون و قصور پزشکی در همایش علمی فصلی انجمن پزشکان عمومی ایران در تاریخ 15/8/1394 در مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار شد. در این همایش دکتر محمود عباسی – دبیر علمی پانل و رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص نقش آموزه های حقوقی و اخلاقی در پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با اشاره به نرخ بالای جرایم و تخلفات پزشکی و دارویی و ضرورت بهره گیری از تدابیر و سیاست های پیشگیرانه گفت، آموزه های اخلاقی و حقوقی و آشنا کردن جامعه پزشکی با موازین اخلاقی و حقوقی حاکم بر حرفه خود نقش و تأثیر بسزایی در پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی خواهد داشت. رئیس مرکز پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی سازمان نظام پزشکی با تعریف سیاست جنایی، بکارگیری مجموعه ابزارها و تدابیر لازم برای پیشگیری از جرایم و تخلفات پزشکی و جرم شناسی وضعی را بهترین گزینه فراروی پیشگیری دانست و گفت در پرتو نگاه همه جانبه به پیشگیری از جرایم و تخلّفات پزشکی می توان زمینه های ارتکاب جرم و تخلّف را از بین برد و به کاهش نرخ جرایم و تخلّفات در این حوزه امیدوار بود.
سخنرانی معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری در همایش کاهش فقر، آموزش کودکان و موسسات غیر دولتی، تجارب آموخته
دکتر محمود عباسی، معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری در همایش کاهش فقر، آموزش کودکان و موسسات غیر دولتی، تجارب آموخته که در تاریخ 12/8/1394 در سالن همایش های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد به ایراد سخنرانی پرداخت. وی محرومیت از تحصیل و فقر را دو روی یک سکه دانست و گفت : فقر در بسیاری موارد علت محرومیت از تحصیل کودکان است و در مواردی معلول آن. نمی توان به درستی مشخص کرد که کدام یک علت است و کدام معلول، اما این رابطه علت و معلولی اثرات غیر قابل جبرانی بر زندگی کودکان و آینده آنها می گذارد. امروز که در عرصه بین المللی، حقوق بشر به طور عام و حقوق کودک به طور خاص در کانون توجه قرار دارد، بیش از پیش آشکار است که حق بهره مندی از آموزش و پرورش از حقوق بنیادین کودکان است.