دکتر محمود عباسی- رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی در کنفرانس علمی روش شناسی مطالعات تاریخ پزشکی :
فرهنگ و میراث پزشکی اسلام و ایران مشحون از آثار گرانبهایی است که نیازمند واکاوی و احیاست و از این رهگذر باید متدولوژی و روش شناسی خاص مطالعات تاریخ پزشکی مورد توجه قرار گیرد. دکتر محمود عباسی – رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جلسه افتتاحیه نخستین کنفرانس علمی روش شناسی مطالعات تاریخ پزشکی که در روز پنجشنبه مورخ 28/8/1394 در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد به ایراد سخنرانی پرداخت. وی ضمن خیر مقدم به استادان و اندیشه ورزان عرصه تاریخ پزشکی به ذکر خاطره ای از دانشمند فرهیخته جناب آقای دکتر ولایتی پرداخت که ایشان نقل می کردند در جلسات مشترک با مرحوم دکتر نجم آبادی و جناب آقای دکتر مهدی محقق همیشه بین این دو بزرگوار بر سر این موضوع که ریشه تاریخ پزشکی در علوم انسانی است یا علوم پزشکی اختلاف نظر بود. مرحوم دکتر نجم آبادی تاریخ پزشکی را در علوم پزشکی جستجو می کرد و جناب آقای دکتر محقق در علوم انسانی. قطع نظر از اینکه کدامیک از این دو دیدگاه درست است و بدون تردید نظر جناب آقای دکتر محقق صائب است لیکن باید توجه داشته باشیم که مطالعات تاریخ پزشکی سبک و سیاق خود را می طلبد و این کنفرانس با حضور اندیشمندان و استادان برجسته این حوزه در صدد است به این سئوال اساسی پاسخ دهد که روش شناسی مطالعات تاریخ پزشکی چگونه است ؟ فرهنگ و میراث پزشکی اسلام و ایران مشحون از آثار گرانبهایی است که نیازمند واکاوی و احیاست و از این رهگذر باید متدولوژی و روش شناسی خاص مطالعات تاریخ پزشکی در آن مورد توجه قرار گیرد.
فرهنگ و میراث پزشکی اسلام و ایران مشحون از آثار گرانبهایی است که نیازمند واکاوی و احیاست و از این رهگذر باید متدولوژی و روش شناسی خاص مطالعات تاریخ پزشکی مورد توجه قرار گیرد.
دکتر محمود عباسی –رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جلسه افتتاحیه نخستین کنفرانس علمی روش شناسی مطالعات تاریخ پزشکی که در روز پنجشنبه مورخ 28/8/1394 در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد به ایراد سخنرانی پرداخت. وی ضمن
خیر مقدم به استادان و اندیشه ورزان عرصه تاریخ پزشکی به ذکر خاطره ای از دانشمند فرهیخته جناب آقای دکتر ولایتی پرداخت که ایشان نقل می کردند در جلسات مشترک با مرحوم دکتر نجم آبادی و جناب آقای دکتر مهدی محقق همیشه بین این دو بزرگوار بر سر این موضوع که ریشه تاریخ پزشکی در علوم انسانی است یا علوم پزشکی اختلاف نظر بود. مرحوم دکتر نجم آبادی تاریخ پزشکی را در علوم پزشکی جستجو می کرد و جناب آقای دکتر محقق در علوم انسانی. قطع نظر از اینکه کدامیک از این دو دیدگاه درست است و بدون تردید نظر جناب آقای دکتر محقق صائب است لیکن باید توجه داشته باشیم که مطالعات تاریخ پزشکی سبک و سیاق خود را می طلبد و این کنفرانس با حضور اندیشمندان و استادان برجسته این حوزه در صدد است به این سئوال اساسی پاسخ دهد که روش شناسی مطالعات تاریخ پزشکی چگونه است ؟ فرهنگ و میراث پزشکی اسلام و ایران مشحون از آثار گرانبهایی است که نیازمند واکاوی و احیاست و از این رهگذر باید متدولوژی و روش شناسی خاص مطالعات تاریخ پزشکی در آن مورد توجه قرار گیرد.
بیش از هفده هزار اثر گرانبهای تاریخی در عرصه پزشکی که میراث پزشکی اسلام و ایران است رنگ غربت به خود گرفته و در عزلت کتابخانه های ما بایگانی است. ما وظیفه داریم بیش از پیش به میراث گرانسنگ نیاکانمان توجه کنیم و به احیای آن بپردازیم. چند سال قبل یکی از دوستان دوره تحصیلات تکمیلی و همشاگردی دوره دکترای من در دانشگاه سوربن به کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید بهشتی مراجعه کرده بود و از آن جهت که زبان پهلوی هم
می دانست می خواست یک نسخه از کتب رحلی قدیمی مربوط به دو هزار سال قبل را که همه کتاب در زمینه اخلاق و حقوق پزشکی بود بگیرد مطالعه کند به او مشکوک شده بودند که پس از تشکیل کتابخانه مرکزی یعنی بیش از پنجاه سال گذشته شما اولین کسی هستید که این کتاب را مطالبه می کنید و از من می خواست که وساطت کنم کتاب را برای مطالعه در اختیار او قرار دهند. شما در حوزه کتاب و کتابخوانی وضعی فاجعه بارتر از این می بینید که یک کتاب از بدو تشکیل کتابخانه مرکزی تا کنون حتی یک مراجعه کننده را به خود ندیده باشد ؟ !
دوستان ، تاریخ و گذشته ما چراغ راه آینده است، فرهنگ و میراث پزشکی ما تبلور عینی جهاد و مبارزه علمی نخبگان و بزرگانی چون رازی و بوعلی و جرجانی است که قرنها جهان غرب را مسخر خویش ساختند .
ما وظیفه داریم غبار غربت از چهره میراث مکتوبمان بزدائیم و به احیای فرهنگ و میراث پزشکی خود بپردازیم.