گزارش سی و چهارمین جلسه گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی
سی و چهارمین جلسه گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی با هدف ارائه گزارشات " دومین همایش سلامت " و " نشاط در جامعه" با حضور 21 نفر از اعضای فرهنگستان، اساتید و خبرگان این حوزه در محل فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد. در این جلسه دکتر علی اکبر حقدوست عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی به عنوان میهمان حضور داشتند. در ابتدای جلسه دکتر فریدون عزیزی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی در خصوص همایش سلامت معنوی نظر دبیر اجرایی همایش را جویا شد. دکتر محمود عباسی دبیر اجرایی همایش سلامت معنوی ضمن ارائه توضیحاتی در زمینه اقدامات صورت گرفته گفت: "انتخاب سخنرانان اصلی از میان افراد شاخص و صاحب نظر" و نیز " مشخص شدن عناوین سمپوزیوم های مرتبط " از جمله فعالیتهای عمده همایش سلامت معنوی می باشد.
سی و چهارمین جلسه گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی با هدف ارائه گزارشات " دومین همایش سلامت " و " نشاط در جامعه" با حضور 21 نفر از اعضای فرهنگستان، اساتید و خبرگان این حوزه در محل فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد.
در این جلسه دکتر علی اکبر حقدوست عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی به عنوان میهمان حضور داشتند. در ابتدای جلسه دکتر فریدون عزیزی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی در خصوص همایش سلامت معنوی نظر دبیر اجرایی همایش را جویا شد. دکتر محمود عباسی دبیر اجرایی همایش سلامت معنوی ضمن ارائه توضیحاتی در زمینه اقدامات صورت گرفته گفت: "انتخاب سخنرانان اصلی از میان افراد شاخص و صاحب نظر" و نیز " مشخص شدن عناوین سمپوزیوم های مرتبط " از جمله فعالیتهای عمده همایش سلامت معنوی می باشد. وی با اشاره به محدود بودن مقالات واصله به دبیرخانة ی همایش بیان داشت: به منظور جذب حداکثری پژوهشگران این حوزه و علاقمندان حیطه سلامت معنوی لازم است در اسرع وقت ابزار ممکن، اطلاع رسانی جامع و مناسبی صورت گیرد.
دکتر پریسا امیری عضو گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به تجربه ی سال گذشته در زمینه انتخاب مقالات برای ارائه به صورت سخنرانی در همایش اظهار داشت: با تمام دقتی که برای برگزیدن مقالات بعمل آمد، برخی مقالات فاقد برخی معیارهای لازم برای ارائه بودند لذا در این زمینه باید دقت و وسواس بیشتری صورت گیرد. وی در ادامه پیشنهاد نمود: گزارش مستندات حمایت طلبی انجام شده در گروه می توانند به عنوان موضوعات سخنرانی در نظزر گرفته شوند.
در این جلسه دکتر سید علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ضمن اشاره به تفاوت شادی مدنظر کشورهای غربی با آنچه مدنظر ماست اظهار داشت با توجه به تفاوتهای فاحش فرهنگی و اعتقادی، باید توجه داشت شادی و نشاط با ابعاد اعتقادی ما در تناقض نباشد.
دکتر عزیزی در ادامه گفت: ابراز سنجش نشاط یکی از مهمترین موضوعات قابل بحث است و اگر قرار باشد همان ابزاری را که با آن در سایر کشورها نشاط سنجیده می شود مانیز مورد استفاده قراتر می دهیم به دلیل تفاوت های بنیادین، چندان مناسب نخواهد بود. وی در ادامه افزود: تدوین ابزاری برای سنجش نشاط در کشورهای اسلامی، بسیار راهگشا خواهد بود.
در ادامه نشست حجت الاسلام والمسلمین مظاهری سیف بیان داشت: شادی پیامد ارتباط سازنده و رشد پاینده با خداست و اینجاست که نقش سلامت معنوی به میان می آید.
دکتر سید محمد حسین کلانتر معتمدی عضو گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به ارتباط معکوس افسردگی ونشاط در جامعه معتقد بود، اگر میزان افسردگی در جامعه ای بالا باشد به طور طبیعی نشاط در آن جامعه کاهش خواهد یافت.
در پایان جلسه دکتر عباسی دو موضوع سنجش سلامت معنوی توسط دکتر امیری و نشاط در جامعه توسط دکتر حقدوست را عناوین در نظر گرفته شده برای دو سمپوزیوم بیان کرد.
روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی