رونمایی از کتاب حقوق کودک برای کودکان
با حضور رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در اصفهان صورت گرفت: رونمایی از کتاب حقوق کودک برای کودکان
به گزارش روابط عمومی وزارت دادگستری، طی مراسمی در مرکز اطلاع رسانی کتابخانه مرکزی اصفهان و با حضور مسئولان استانی و جمعی از فعالان و کنشگران حقوق کودک، از کتاب حقوق کودک از نگاه کودک «حق نگاری کودکانه» که به همت شهرداری اصفهان و مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک به دو زبان فارسی و انگلیسی چاپ و منتشر گردیده رونمایی شد. این کتاب شامل ۱۴۷ اثر برگزیده از میان ۴۸۷۰ اثر ارسالی به جشنواره ملی نقاشی حقوق کودک از نگاه کودک می باشد که سال گذشته با همکاری وزارت آموزش و پرورش، خانه حقوق شهروندی شهرداری اصفهان و دبیرخانه شهر دوستدار کودک برگزار شد.
دکتر محمود عباسی دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک و معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری در مراسم رونمایی از این اثر فاخر با اشاره به اینکه خانه حقوق شهروندی و کلینیک حقوق کودک شهرداری اصفهان در سال های اخیر پیشتاز بسط و گسترش حقوق کودک و تعمیق و ارتقای آن در سطح استان اصفهان بوده است تأکید کرد اصفهان همچنانکه در عرصه های مختلف فرهنگی بر تارک تاریخ می درخشد در عرصه حقوق کودک نیز باید پیشتاز حرکت ملی تحقق حقوق کودک و ارتقای آن در جامعه باشد.
وی برگزاری جشنواره ملی فیلم کودک و نوجوان در اصفهان، ایجاد فضای بازی و سرگرمی برای کودکان، تشکیل خانه حقوق شهروندی و کلینیک حقوق کودک، بهره گیری از نظر و اندیشه ورزی کودکان در تحقق خواست ها و مطالبات آنها در منطقه سنبلستان اصفهان، اجرای پایلوت طرح وضعیت فرهنگی اجتماعی و حقوق کودک در این استان، دریافت نشان شهر دوستدار کودک بعنوان اولین شهر کشور و از جمله برنامه های موفق این استان در تحقق حقوق کودک عنوان کرد که استان اصفهان را پیشتاز تحقق آرمان شهر کودکان قرار می دهد.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که ما در زمینه حقوق بشر باید مدعی غرب باشیم تأکید کرد این تلاش های سترگ و ارزشمند باید در عرصه بین المللی جایگاه شایسته خود را بیابد گفت تصمیم داریم از این پس جشنواره ملی حقوق کودک از نگاه کودک را بصورت بین المللی برگزار نماییم و دبیرخانه دائمی جشنواره در شهرداری اصفهان ایجاد و همه ساله شاهد این رویداد بین المللی خواهیم بود .
دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در پی ابلاغ سند ملی حقوق کودک این روزها تبلیغات مسمومی از ناحیه رسانه های معاند در زمینه خروج ایران از کنوانسیون حقوق کودک شروع شده تأکید کرد: اینجانب در این مراسم حامل ابلاغ سلام های گرم دکتر رحیمی وزیر محترم دادگستری و رییس شورای هماهنگی مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک هستم و تأکید می کنم که سیاست های و برنامه های راهبردی مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک را وزیر محترم دادگستری و شورای هماهنگی مرجع ملی تعیین می کنند و من بعنوان دبیر مرجع ملی و سخنگوی شورای هماهنگی مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک به ضرس قاطع عرض می کنم که جمهوری اسلامی ایران نه تنها هیچ برنامه ای برای خروج از کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل ندارد بلکه با قوت و قدرت بیشتری در صحنه های بین المللی حضور خواهد یافت. وزیر محترم دادگستری که شخصیتی فرهیخته، مقتدر و دانشمند هستند بارها بر ارتقای همه جانبه حقوق کودک و تعامل سازنده با جهان و مجامع بین المللی تأکید کرده اند و در جلسه پیشین شورای هماهنگی مرجع ملی بر این نکته تأکید داشتند که کودک کودک است و هیچ تفاوتی نمی کند که در کجای جهان باشد. کودکان از هر کشوری که باشند از آن جهت کودکند نیازمند حمایتند و ما مکلف به حمایت از آنها هستیم. لازمه اجرا و تحقق منویات مقام معظم رهبری هم همین است که ما با حضور فعال خود در سازمان های بین المللی با کشورها تعامل سازنده داشته باشیم. دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در پایان این مراسم لوح تقدیر داوران و جریان جشنواره ملی حقوق کودک از نگاه کودک را به آنان اعطا کرد.
بازدید دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک از بازیکده جهش اصفهان
به گزارش روابط عمومی وزارت دادگستری، محمود عباسی دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک و معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری در ادامه سفر خود به استان اصفهان ضمن دیدار با شهردار اصفهان از بازیکده جهش کتابخانه شهدای محمود آباد که یکی از مناطق حاشیه ای و محروم اصفهان می باشد بازدید و با مسئولان این مرکز و دانش آموزان این محل به گفتگو پرداخت.
وی اقدام ارزشمند شهرداری اصفهان در ایجاد بازیکده جهش در کنار کتابخانه این منطقه که علاوه بر ایجاد زمینه لازم برای بازی، شادی و تفریح کودکان موجب رونق کتابخوانی در بین کودکان شده است را ستود و خواستار گسترش اینگونه مراکز در سطح شهر بویژه مناطق محروم شد.
وی افزود با ایجاد مراکزی که کودکان در ایام هفته بتوانند ساعاتی را با خانواده خود بگذرانند پاسخ مناسبی در قبال گسست بین نسلی است و انگیزه کودکان و نوجوانان برای تحصیل و کتابخوانی را افزایش می دهد. وی در این بازدید دو ساعته از بخش های مختلف این مرکز و کتابخانه بازدید و با مسئولان و دست اندرکاران این مرکز و شهرداری منطقه و هم چنین دانش آموزان و خانواده هایشان به گفتگو پرداخت و دقایقی نیز با کودکان تنیس روی میز بازی کرد.
روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی