رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی در همایش حقوق شهروندی و آسیب های اجتماعی
حقوق شهروندی گفتمان غالب انقلاب اسلامی است
رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری گفت: حقوق شهروندی گفتمان غالب انقلاب اسلامی است.
رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری گفت: حقوق شهروندی گفتمان غالب انقلاب اسلامی است.
به گزارش روابط عمومی وزارت دادگستری، محمود عباسی معاون حقوق بشر وزیر دادگستری در هشتمین همایش ملی حقوق شهروندی با موضوع حقوق شهروندی و آسیب های اجتماعی که در سالن همایش های وزارت دادگستری برگزار شد با تبریک ایام دهه فجر و تقدیر از حضور میلیونی و پر شور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن با اشاره به جایگاه انقلاب اسلامی در ایران و جهان، حقوق شهروندی را گفتمان غالب انقلاب اسلامی دانست.
عباسی در این همایش که با حضور اساتید دانشگاه و اعضای کلینیک های حقوق شهروندی و مددکاران اجتماعی برگزار شد، با اشاره به نقش مددکاران اجتماعی در تحقق حقوق شهروندی گفت: مددکاران اجتماعی از نیروهای خدوم، ارزشمند و تحول آفرین در عرصه خدمت رسانی به مردم و فعالیت آنها در راستای تحقق حقوق شهروندی است.
معاون وزیر دادگستری در ادامه با اشاره نقش آموزه های دینی در ارتقاء حقوق شهروندی افزود: وقتی از حقوق شهروندی سخن می گوییم، مجموعه ای از ارزشها فراروی ما قرار می گیرد که این ارزشها در آموزه های دینی ما جایگاه برجسته ای دارد. و یکی از نکات مهم محوری و بنیادین که در این حوزه باید به آن توجه داشت موضوع کرامت انسانی است؛ کرامتی که جایگاه شایسته مردم را نشان می دهد.
وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در نقطه اوج ترورها که مسئولان کشورمان را به شهادت می رساندند درست ۴۵ روز بعد از جنایات تروریست ها در به شهادت رساندن سران نظام، فرمان هشت ماده ای حضرت امام ( ره ) صادر می شود، که اگر به بند بند مفاد این فرمان توجه کنیم همه در مورد حقوق شهروندی است که مبادا قضات دستوری صادر کنند که حقوق مردم نادیده انگاشته شود. مأمورین و نیروهای انتظامی به گونه ای حرکت کنند که موجب نقض حقوق شهروندی مردم شود. حال این وضعیت را با اتفاقاتی که در آغاز هزاره سوم در برخی از کشورهای غربی اتفاق می افتد و کسانی که مدعی حقوق شهروندی و حقوق بشر هستند مقایسه کنید. به یک باره می بینید با انفجار یک بمب و عملیات تروریستی در یک کشور چنان فضای امنیتی سهمگین بوجود می آورند که حقوق بشر و حقوق شهروندی را به عزلت می کشانند. وضعیتی که در بعضی از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و بلژیک مشاهده کردیم.
عباسی تصریح کرد: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تحول چشمگیری در این حوزه بوجود آمد و دکتر روحانی رئیس جمهور محترم حقوق شهروندی را حتی از قبل از انتخاب شدن بعنوان یکی از اولویت های برنامه های خود اعلام کردند و اخیراً منشور حقوق شهروندی را ابلاغ کردند. دولت به حقوق شهروندی و تحقق آن اعتقاد راسخ دارد و اعتقاد دارد که باید برای پاسداشت آن تلاش کرد.
وی افزود: سخن گفتن از حقوق شهروندی یعنی تهییج مردم به مطالبه گری نسبت به موضوعاتی که دولتها محدود کننده و تهدید کننده آن هستند. بنابراین اینکه یک دولتی خودش می آید این موضوعات اساسی و محوری را مورد توجه قرار می دهد قابل ستایش است و این امر نشان دهنده اهتمام جدی دولت در جهت تحقق حقوق شهروندی است.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری در ادامه به تشریح تلاش های دولت در تحقق حقوق شهروندی پرداخت و گفت: در عرصه مددکاری اجتماعی، رفاه اجتماعی، کنترل آسیب های اجتماعی و اقداماتی که دولت در این حوزه انجام داده به ویژه در حوزه سلامت گام های بلندی برداشته شده که تبلور عینی حقوق شهروندی در جامعه است.
عباسی همچنین نقش سازمانهای مردم نهاد را در این حوزه ها برجسته دانست و افزود: اعتقاد راسخ داریم که دولتها در این عرصه ها ناکارآمدند و نمی توانند برای تحقق اهداف بلندی که در سندهای توسعه ایی پیش بینی شده است به نتیجه مطلوبی دست یابند مگر اینکه از مردم و نیروهای مدنی برآمده از متن مردم کمک بگیرند و مددکاران اجتماعی در این راستا می توانند نقش و تأثیر بسزایی در کنترل و مدیریت آسیب های اجتماعی داشته باشند در ادامه این همایش معاون حقوق بشر وزیر دادگستری ویژگی های برجسته منشور حقوق شهروندی را برشمرد و به شرح و تفسیر آن پرداخت و در پایان جلسه به سئوالات حضار پاسخ داده شد.
محمد مهدی مقدادی – استاد دانشگاه مفید و معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام دیگر سخنران این همایش درباره کلینیک های حقوق شهروندی از مبانی و خاستگاه تا فواید و کارکردهای اجتماعی آن به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی تلاش های وزارت دادگستری در زمینه آموزش و ترویج حقوق شهروندی و راه اندازی کلینیک های حقوق شهروندی را ستود و آنرا بهترین راهکار برای تحقق حقوق شهروندی در بستر اجتماع توصیف کرد.
روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی