×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/02/28 - 11:56
  • بازدید : 3931
  • تعداد بازدید : 54
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی:

برگزاری سمپوزیوم ملی "بررسی جنبه های فقهی، اخلاقی و حقوقی در مراقبت های پایان حیات بیماران"

سخنرانی دکتر محمود عباسی، مشاور محترم حقوقی رئیس کل سازمان نظام پزشکی در نخستین سمپوزیوم ملی "بررسی جنبه های فقهی، اخلاقی و حقوقی در مراقبت های پایان حیات بیماران" به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، این سمپوزیوم دو روزه که 17 و 18 اردیبهشت ماه سال جاری با همکاری و میزبانی بیمارستان آتیه و همکاری دفتر اخلاق پزشکی سازمان نظام پزشکی و گروه اخلاق پزشکی پژوهشکده بیماری های سرطان پستان جهاد دانشگاهی در سالن همایش های بیمارستان آتیه تهران برگزار شد.


سخنرانی دکتر محمود عباسی، مشاور محترم حقوقی رئیس کل سازمان نظام پزشکی  در نخستین سمپوزیوم ملی "بررسی جنبه های فقهی، اخلاقی و حقوقی در مراقبت های پایان حیات بیماران"



به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، این سمپوزیوم  دو روزه که 17 و 18 اردیبهشت ماه سال جاری با همکاری و میزبانی بیمارستان آتیه و همکاری دفتر اخلاق پزشکی سازمان نظام پزشکی و گروه اخلاق پزشکی پژوهشکده بیماری های سرطان پستان جهاد دانشگاهی در سالن همایش های بیمارستان آتیه تهران  برگزار شد. با هدف رفع تعارض های فقهی،اخلاقی و حقوقی مراقبت های پایان حیات بیماران و یافتن راهکارهای تصمیم سازی اخلاقی در این حوزه در مورد بیمارانی که در مراحل انتهایی حیات خود قرار دارند می باشد. این همایش در چهار پانل به صورت صبح و بعدازظهر  با حداکثر 12 امتیاز بازآموزی برای کلیه گروه های پزشکی برگزار شد که طی آن اساتید و کارشناسان جامعه پزشکی، فقهی، حقوقی و اخلاقی به ایراد سخنرانی و ارائه مقاله پرداختند، همچنین در حاشیه این نشست برگزاری "کارگاه طب تسکینی عمومی" از جمله برنامه های جانبی این سمپوزیوم دوروزه بود.



در ابتدای این سمپوزیوم آقای دکتر بیرودیان، عضو ستاد ترویج اخلاق پزشکی سازمان نظام پزشکی و مشاور دبیر کمیته کشوری اخلاق در پژوهشهای پزشکی وزارت بهداشت و دبیر کمیته اخلاق پزشکی بیمارستان آتیه، به عنوان دبیر اجرایی این سمپوزیوم ملی گزارش کاملی از نحوه شکل گیری و اجرای این برنامه ارائه نمود. وی به نمایندگی از ریاست محترم بیمارستان آتیه جناب آقای دکتر علیزاده که میزبان این سمپوزیوم ملی بود به کلیه مدعوین و میهمانان حاضر در این برنامه خیر مقدم گفتند.



سپس دکتر محمود عباسی، مشاور حقوقی رئیس کل  سازمان نظام پزشکی به نمایندگی از طرف جناب آقای دکتر علیرضا زالی – رییس کل سازمان نظام پزشکی در خصوص اهداف و اهمیت برگزاری این سمپوزیوم و لزوم تدوین دستورالعمل اخلاقی برای مراقبت های پزشکی از بیماران محتضر در نظام سلامت کشور را بیان و از برگزار کنندگان این سمپوزیوم قدردانی نمود.



در ادامه  آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد، رییس انجمن بین المللی اخلاق زیستی اسلامی به عنوان اولین سخنران کلیدی این برنامه علمی دو روزه، به تشریح دیدگاههای خود در مورد حق بر مرگ از دیدگاه اسلام و تاثیر آن در تصمیم گیری برای بیماران محتضر پرداختند.



دکتر احمد محیط مدیر کل سابق اداره مراقبت و ارتقاء سلامت و مدیر اسبق سلامت روان دفترمنطقه ای سازمان بهداشت جهانی  دومین سخنران کلیدی این سمپوزیوم بود که دیدگاه های تخصصی خود در خصوص جنبه های روانشناختی در مراقبت های پایان حیات را تبیین نمود.



در پایان جلسه افتتاحیه این سمپوزیوم که با استقبال فراوان اساتید، صاحب نظران، محققین و گروه های مختلف حرف پزشکی روبرو شد، جناب آقای دکتر کیوان مجیدزاده رئیس پژوهشکده بیماری های پستان جهاد دانشگاهی با بیان اهمیت موضوع در بیماران محتضر، اظهار امیدواری کرد که این برنامه علمی که با تلاش مشترک و طولانی مدت برگزار کنندگان آن ترتیب یافته است به نتایج ارزشمندی نیز دست یابد.



سپس برنامه سمپوزیوم در طی دو روز با برگزاری چهار نشست علمی و تخصصی ادامه یافت. در اولین نشست که به ریاست دکتر محمد مهدی قیامت، رئیس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه ایرانبرگزار گردید،دکتر سعید نظری توکلی،دکترای تخصصی فقه و حقوق اسلامیو عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، دکتر سید حسین اردهالی، فوق تخصص مراقبت های ویژهو استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دکتر شیرین احمدنیا، دکترای تخصصی جامعه شناسیو عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی به ترتیب در خصوص تبیین فلسفی مرگ و امکان سنجی ارزیابی مرگ با ابزارهای مادی، تشخیص پزشکی مرگ و شاخص های پزشکی بیمار محتضر و وجوه اجتماعی، باورها و نگرش ها در ایران به ایراد سخنرانی پرداختند.



دومین نشست علمی سمپوزیوم به ریاست دکتر ضیاءالدین تابعی، استاد و مدیر گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار گردید. در این نشست دکتر محسن فدوی،دانشجویدکترای تخصصی اخلاق پزشکیدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ارائه مباحث و تجارب ناشی از پژوهشهای علمی خود در خصوص برخی تعارضات اخلاقی متخصصین رشته های پزشکی در ارایه خدمات به بیمارانی که در مراحل نزدیک به خاتمه حیات قرار دارند، پرداخت. سپس دکترسید محمد رضا هاشمیان، متخصص بیهوشی و فوق تخصص مراقبت های ویژه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دکتر سید علی انجو، دکترای تخصصی اخلاق پزشکیدانشگاه علوم پزشکی شیراز به ترتیب سخنرانی خود را در مورد موضوعات بررسی نگرش پزشکان ایرانی در مورد قطع درمانهای نگهدارنده حیات و ارزیابی نحوه گفتن خبر بیماری ناگوار به بیماران در استان فارس در سالهای 92-90 ارائه نمود.



در پایان روز نخست کارگاه حقیقت گویی و دادن خبر بیماری های ناگوار توسط دکتر فریبا اصغریعضو هيات علمي مركز تحقيقات اخلاق و تاريخ پزشكي دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه گردید.



نشست علمی سوم به ریاست دکتر حسن میانداری عضو هیات علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایرانبرگزار گردید. در این نشست ابتدا دکتر سعید بیرودیان، دانشجوی دکترای تخصصی اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به تبیین علمی تفاوت های اصلی مطرح در رویکرد سنتی به اخلاق پزشکی در تصمیم گیری های  پایان حیات پرداخته و دیدگاه های اخلاقی و فلسفی مطرح در خصوص تعارضات چهارگانه مربوطه را تشریح نمود. سپس دکتر علیرضا پارسا پور و دکتر منصوره مدنی، دانشجوی دکترای اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران سخنرانی های خود با موضوعات حقوق بیمار محتضر و حق امتناع از درمان های نگهدارنده حیات در نظام سلامت ایران و ملاحظات اخلاقی کاربردی امتناع از درمان های نگهدارنده حیات ارائه نمودند. در پایان هر سخنرانی در این نشست پرسش و پاسخ و بحث پیرامون موضوعات علمی مطرح شده صورت پذیرفت.



ریاست چهارمین نشست علمی که بعد از ظهر روز دوم برگزار گردید را دکتر محمود عباسی متخصص حقوق پزشکی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیبر عهده داشت. ایشان ابتدا سخنرانی تخصصی خود را در خصوص خودداری از درمان های نگهدارنده حیات در بیماران محتضر و مسئولیت کیفری ناشی از آن ارائه نمود. سپس دکتر محسن سادات اخوی دکترای تخصصی حقوق خصوصی و عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد در خصوص موضوع خودداری از درمان های نگهدارنده حیات در بیماران محتضر و مسئولیت مدنی ناشی از آن به ایراد سخن پرداخت. پایان بخش این نشست تخصصی سخنرانی دکتر احسان شمسی در رابطه با خودداری از درمان های نگهدارنده حیات در بیماران محتضر و مسئولیت انتظامی ناشی از آن بود که با پرسش و پاسخ اعضای پانل و حاضرین ادامه یافت.



در انتهای روز پایانی سمپوزیوم کارگاه طب تسکینی عمومی  نوسط سرکار خانم دکتر مامک طهماسبی متخصص طب تسکینی برگزار گردید.


  • گروه خبری : اخبار همایش ها,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 10420
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب