×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1391/04/20 - 13:55
  • بازدید : 297
  • تعداد بازدید : 39
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بازديد دكتر ساچيكو حوسويا از مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي

در تاريخ شنبه 91/4/03 خانم دكتر ساچيكو حوسويا ـ دكتراي پرستاري و عضو هيأت علمي دانشگاه توهوي ژاپن و آقاي متوليان نماينده جامعه المصطفي العالميه در ژاپن از مركز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه بازديد و با آقاي دكتر عباسي، مديرگروه اخلاق پزشكي و رييس مركز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه و اعضاي هيأت علمي و دانشجويان Ph.D اخلاق پزشكي و آقاي دكتر عباس‌زاده نايب‌رييس شوراي عالي نظام پرستاري، به بحث و مذاكره پرداخت.


در تاريخ شنبه 91/4/03 خانم دكتر ساچيكو حوسويا ـ دكتراي پرستاري و عضو هيأت علمي دانشگاه توهوي ژاپن و آقاي متوليان نماينده جامعه المصطفي العالميه در ژاپن از مركز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه بازديد و با آقاي دكتر عباسي، مديرگروه اخلاق پزشكي و رييس مركز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه و اعضاي هيأت علمي و دانشجويان Ph.D  اخلاق پزشكي و آقاي دكتر عباس‌زاده نايب‌رييس شوراي عالي نظام پرستاري، به بحث و مذاكره پرداخت. در اين نشست ابتدا خانم دكتر حوسويا توضيحاتي در خصوص فعاليت‌هاي علمي و اجرايي خود در زمينه‌هاي مختلف اخلاق پزشكي ارائه نمود و توضيحاتي درباره طرح‌هاي پژوهشي و كتب و مقالات شفاي بيماران در بيمارستان‌هاي ايران را بيان كرد. سپس دكتر كياني، معاون گروه اخلاق پزشكي و معاون پژوهشي مركز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشكي توضيحاتي در خصوص فعاليت‌ها و تشكيلات مركز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشكي ارائه نموده، و سپس به بيان نحوه تشكيل و فعاليت‌هاي سازمان نظام پزشكي و نظام پرستاري در ايران پرداخت. در ادامه بحث در خصوص سيستم‌هاي اهداي عضو در ايران و ژاپن بحث و گفتگو شد و به سئوالات دانشجويان در خصوص پيوند اعضا و منابع تامين آنها در ژاپن پاسخ داده شد. همچنین توضيحاتي در خصوص مرگ مغزي و تشخيص آن و اينكه آيا افراد دچار مرگ مغزي از ديدگاه قانونگذار ايران و ژاپن فوت‌شده شناخته مي‌شوند يا خير؟، مطالبي عنوان گرديد و در ادامه بحث، به موضوع اخلاق پرستاري و مسائل مربوط به آن در ايران و ژاپن پرداخته شد و نحوه برخورد با بيماران در سيستم بهداشتي ـ درماني ژاپن و ايران مورد بحث و بررسي قرار گرفت. خانم دكتر حوسويا در سخنان خود به اين نكته اشاره نمودند كه در سيستم ژاپن به دانشجويان پزشكي آموخته می‌شود كه همواره خود را از مريض پايين‌تر ببينند، با نام خانوادگي و با احترام آنها را صدا بزنند و حتي در زمان معاينه و اخذ شرح حال به گونه‌اي بنشينند كه پايين‌تر از بيمار قرار بگيرند.

خانم دكتر حوسويا اشاره نمودند كه هرچند در ابتدا به نظر مي‌رسد اين سيستم از نظر اخلاقي داراي مشكلات كمتري است ولي در عمل، در بسياري از موارد سبب افزايش سطح توقعات بيماران می‌گردد.

همچنین اشاره نمودند كه يكي از تفاوت‌ها در سيستم بهداشتي ـ درماني ژاپن با ايران آن است كه در ايران اكثر پرستارها، داراي مدرك ليسانس يا بالاتر هستند و به همين دليل انجام برخي كارها را در حد و نشان خود نمي‌دانند؛ در حالي كه در ژاپن يك فرد داراي مدرك دوره دكترا و PhD  هم ممكن است كارهاي خدماتي مربوط به بيماران را انجام دهند و به نظر مي‌رسد در ژاپن كارهاي بخش‌ها راحت‌تر انجام می‌شود. همچنین در اين نشست به مذاهب موجود در كشور ژاپن اشاره گرديد و اين نكته مد نظر قرار گرفت كه اصولا مردم ژاپن زياد مذهبي نيستند و مذهب را در علم زياد دخالت نمي‌دهند و از اين نظر، بين ايران و ژاپن تفاوت‌هاي فراوان وجود دارد.

سپس دكتر عباسي، مديرگروه اخلاق پزشكي دانشگاه و رييس مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي به تبيين مرگ مغزي و شرايط قانوني حاكم بر آن پرداخت و با اشاره به اينكه ماده واحده قانون پيوند اعضا بيماران فوت‌شده و كساني كه مرگ مغزي آنان مسلم است كه در سال 1379 به تصويب پارلمان رسيده، راهگشاي بسياري از مشكلات موجود بوده است، هرچند كه نقدهايي بر آن وارد است. وي با اشاره به اينكه ايران جز محدود كشورهايي است كه صرفا پيوند از تبعه را ملاك عمل قرار داده است، تاكيد كرد ما، در برخي زمينه‌ها مانند پيوند كليه يكي از كشورهاي مطرح دنيا هستيم، به گونه‌اي كه مدل ايراني پيوند كليه در سطح جهان از اشتهار خاصي برخوردار است. وي همچنین طرح هديه ايثار در قبال اعضاي پيوندي را از جمله راهكارهايي دانست كه جايگاه خاصي پيدا كرده، ضمن اينكه انجمن حمايت از بيماران كليوي به عنوان حلقه واسط در اين زمينه عمل مي‌كند و ارتباطي دوسويه بين گيرنده و دهنده عضو وجود ندارد. رييس مركز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشكي در اين جلسه بر مطالعه تطبيقي در حوزه‌هاي مختلف علمي تاكيد كرد و گفت در اين راستا تقريبا در همه آثار مشترك يا در حال انتشار اينجانب يك بخش از آن به مطالعه تطبيقي موضوع اختصاص يافته كه تاليف كتاب در حال انتشار مطالعه تطبيقي پيوند اعضا از آن جمله است.


  • گروه خبری : اخلاق پزشکی
  • کد خبر : 3088
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب