×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1398/09/02 - 09:42
  • بازدید : 734
  • تعداد بازدید : 106
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

کنفرانس تخصصی بکارت و معاینه آن از دیدگاه پزشکی، فقهی و حقوقی و اخلاقی برگزار شد

کنفرانس تخصصی بکارت و معاینه آن از دیدگاه پزشکی، فقهی، حقوقی و اخلاقی که دارای امتیاز بازآموزی بود با حضور متخصصان زنان و زایمان، مامایی و بهداشت باروری به همت گروه اخلاق مامایی و سلامت باروری مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد




 





به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، کنفرانس تخصصی بکارت و معاینه آن از دیدگاه پزشکی، فقهی، حقوقی و اخلاقی که دارای امتیاز بازآموزی نیز بود با حضور متخصصان زنان و زایمان، مامایی و بهداشت باروری به همت گروه اخلاق مامایی و سلامت باروری مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.



دکتر محمود عباسی- رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی در این کنفرانس تخصصی با اشاره به ضرورت پرداختن به ابعاد مختلف حقوقی، اخلاقی فقهی معاینه بکارت تأکید کرد در برسی و مطالعه مباحثی از این دست همیشه و همواره باید ملاحظات اخلاقی و فرهنگی حاکم بر جامعه مدنظر قرار گیرد وی افزود برای سنجش رفتار و درستی اعمال شایسته و ناشایست خود باید موازین و معیارهای اخلاقی را ملاک عمل قرار دهیم زیرا هر یک از اصول چهارگانه اخلاقی شالوده هر یک از اعمال ما را مورد ارزیابی قرار می دهد. اصل اتونومی موضوع اهلیت و صلاحیت فرد معاینه شونده و رضایت و برائت او را مورد توجه قرار می دهد.اسرار بیمار و صیانت از حریم خصوصی بیماران از جمله مواردی است که به اتونومی و خودمختاری بیمار باز می گردد. بنابراین هر اقدامی که در ارتباط با بیمار و فرد معاینه شونده مطرح شود باید توأم با رضایت آگاهانه و آزادانه وی باشد.رضایت از والدین کودکان و افراد محجور از دیگر مباحث مهمی است که باید به آن پرداخت. در همین راستا نباید از یاد برد که نتیجه معاینه صرفاً باید به متقاضی اعلام گردد و از ارائه آن به اطرافیان اجتناب گردد مگر در موارد مصرحه قانونی.



اصل سود رسانی و زیان نرسانیدن و اصل عدالت از دیگر اصول چهارگانه اخلاقی است که مجموعا ترازوی سنجش رفتار اخلاقی ماست. رییس انجمن علمی حقوق پزشکی ایران بررسی معاینه بکارت از حیث حقوقی را نیز بسیار مهم توصیف کرد و گفت باید توجه داشته باشیم که نقض قوانین و مقررات ممکن است مسئولیت های مدنی، انتظامی و کیفری به همراه داشته باشد. افشای اسرار بیماران، نقض حریم خصوصی بیماران، ایراد صدمه در حین معاینه، صدور گواهی خلاف واقع پزشکی از جمله مواردی است که ممکن است به مسئولیت مدنی، انتظامی و کیفری بینجامد.



در این کنفرانس تخصصی خانم دکتر رباط جزی- مدیر گروه اخلاق مامایی و سلامت باروری مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی به تبیین و تشریح ابعاد مختلف پزشکی موضوع پرداخت و دکتر سید رضا احسانپور استاد دانشگاه شاهد به بررسی معاینه بکارت از منظر فقهی پرداخت. در پایان نشست دکتر عباسی ضمن تشکر و قدردانی از همکاران و شرکت کنندگان بویژه سرکارخانم دکتر رباط جزی- دبیر علمی کنفرانس و سرکار خانم مرجان آقانوه سی- دبیر اجرایی کنفرانس ابراز امیدواری کرد که برگزاری اینگونه نشست ها موجبات ارتقای اخلاق پزشکی و حاکمیت قانون در جامعه پزشکی و صیانت از حقوق بیماران را به همراه داشته باشد.



 



                             روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی


  • گروه خبری : اخبار متفرقه,اخبار همایش ها,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 85415
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب