×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/03/05 - 12:46
  • بازدید : 900
  • تعداد بازدید : 196
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

مقاله: تحریم تحریم ها در پرتو دکترین مقاومت

با توجه خاص کشورها به حاکمیت قانون در عرصه داخلی و بین المللی، باید با یکجانبه گرایی برخی کشورها که با نگاهی یک سویه و با نقض آشکار قواعد بین المللی، و اصل مصونیت کشورها، قوانین داخلی خود را بر دیگر کشورها و فراتر از آن بر حقوق بین الملل تحمیل می نمایند به مقابله پرداخت. یکی از روشهایی که برخی از این کشورها به منظور عدم پایبندی به حاکمیت قانون در عرصه بین المللی به کار می برند، عدم تصویب برخی معاهدات بین المللی و یا در صورت تصویب خروج از این معاهدات است. ایالات متحده آمریکا که خود را طلایه دار دموکراسی و حقوق بشر در جهان می داند خود از بین 65 معاهده بین المللی و منطقه ای در حوزه حقوق بشر تنها و تنها 17 معاهده آن را تصویب کرده است !


دکتر محمود عباسی

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری



 

اجرای بایسته حقوق مردم بستگی تامّی با پذیرش معیارها و ضوابط دکترین حکومت قانون دارد. این بستگی از آن جهت است که حق تعیین سرنوشت به مثابه حقی بشری از آن ملت ها است. چون مردم هر جامعه از این حق بشری برخوردار هستند، پس لازم است جلوه های این حق در حقوق عمومی هر دولت به رسمیت شناخته شده، سازوکارهای اجرایی آن تأمین گردد و سایر دول نیز به این حقوق احترام بگذارند .

با توجه خاص کشورها به حاکمیت قانون در عرصه داخلی و بین المللی، باید با یکجانبه گرایی برخی کشورها که با نگاهی یک سویه و با نقض آشکار قواعد بین المللی، و اصل مصونیت کشورها، قوانین داخلی خود را بر دیگر کشورها و فراتر از آن بر حقوق بین الملل تحمیل می نمایند به مقابله پرداخت. یکی از روشهایی که برخی از این کشورها به منظور عدم پایبندی به حاکمیت قانون در عرصه بین المللی به کار می برند، عدم تصویب برخی معاهدات بین المللی و یا در صورت تصویب خروج از این معاهدات است. ایالات متحده آمریکا که خود را طلایه دار دموکراسی و حقوق بشر در جهان

می داند و برای نقض حقوق بشر در سراسر دنیا اشک تمساح می ریزد خود از بین 65 معاهده بین المللی و منطقه ای در حوزه حقوق بشر تنها و تنها 17 معاهده آن را تصویب کرده است !

عدم تصویب یک معاهده بین المللی به این کشور اجازه می دهد آزادانه اقدام به نقض حقوق بین الملل و حقوق بشر کند بدون آنکه پاسخگوی جامعه جهانی باشد . هم اکنون آمریکا از برجام خارج شده است و همان گونه که دونالد ترامپ

در سخنرانی های انتخاباتی خود نیز تأکید داشت تصمیم دارد از تمامی معاهداتی که در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما به تصویب این کشور رسیده است خارج شود، زیرا به نظر او این معاهدات منافع آمریکا را تضمین نمی کند !

پیامدهای برخی از اقدامات آمریکا در عدم پایبندی به حقوق بین الملل و عدم تصویب معاهدات صلح آمیز و خروج از آن را می توان در پیمان پاریس به وضوح دید. این توافقنامه توسط 196 کشور جهان به تصویب رسیده است و لازم الاجرا می باشد. بیشترین میزان آلاینده های موجود که سبب تغییرات عمده آب و هوایی در سطح جهان شده است متعلق به آمریکاست و اکنون این کشور برای منافع خود و نه جامعه بشری هیچ تعهدی در کاهش آلاینده های خود ندارد .

عدم تصویب « کنوانسیون حقوق کودک » از سوی آمریکا و حمایت این کشور از رژیم هایی چون عربستان سعودی و اسرائیل، که یکی در یمن و دیگری در فلسطین اشغالی اقدام به نسل کشی و جنایت علیه بشریت می کنند، چهره دیگر مدافع انسانیت و حقوق بشر آمریکایی را نمایان می کند .

تبلیغات آمریکا در خصوص موضوعاتی چون حقوق بشر، حمایت از تروریسم، برنامه صلح آمیز هسته ای و برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران همواره دست آویز این کشور برای سرکوب خواسته های بر حق جمهوری اسلامی ایران بوده است. موضوعات مطرح شده از سوی آمریکا همگی در هم تنیده و به هم متصل می باشند. و این کشور با تبلیغات وسیع در سطح بین المللی و با رویکرد ایران هراسی، اقدام به باج خواهی از کشورهای منطقه می کند و این امور را بهانه ای قرار داده است برای عدم اجرای تعهدات بین المللی خود و کناره گیری از آن، تا از سویی قراردادی نظیر برجام را که پشتوانه بین المللی دارد و به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا کسی نمی تواند توافقی را که شورای امنیت تصویب کرده زیر پا بگذارد، را ملغی کند و از سوی دیگر از پیشرفت برنامه های موشکی ایران ممانعت کند تا بتواند جمهوری اسلامی ایران را به عنوان کشوری مستقل و آزاد، از حق دفاع مشروع محروم کند .

تحریم یکی از ابزارهای اجبارکننده بین المللی دولت های سلطه گر بر علیه سایر دولت ها و ملت های مستقل آزاده است. این ابزار در واقع مبتنی بر نفی اصل برابری دولت ها و از ابزارهای خصومت آمیزی محسوب می گردد که یک یا چند کشور علیه دیگری وضع و از او می خواهد تا تغییرات چشمگیر و بنیادینی را در هنجارها ، ساختارها و رفتارهایش اعمال نماید. جمهوری اسلامی ایران از زمان تحقق، و تثبیت خود تاکنون مورد تحریم های یکجانبه ایالات متحده و کشورهای غربی قرار داشته و در طی 40 سال حیات خود، طی فرآیندی پلکانی و تدریجی در معرض سخت ترین و جامع ترین تحریم نظام بین المللی قرار گرفته است. تحریم ها گرچه به اراده ملت بزرگ ایران خللی وارد نساخته و عزم ما را برای پایداری، خودکفایی و مقاومت بیش از پیش کرده است ولی از بعد حقوقی، این تحریم های گسترده و سهل-التصویب در عرصه بین الملل که اخیراً، بر علیه ملت و دولت فدراتیو روسیه نیز اعمال شده است، رفتارهای جنگی ظاهراً غیرنظامی محسوب می شوند که تمام قواعد حقوق بین الملل و حقوق بشر را متزلزل کرده و ان به معنای سقوط منشور و نظم مبتنی بر قانون و برابری عادلانه کشورها است. چنین اقداماتی کل جهان را با وضعیت جنگی روبرو می-کند. چرا که تمامی اصول حقوق بین الملل بخصوص اصل برابری و حق تعیین سرنوشت ملت ها را زیر سؤال برده و همه آن چیزی که به عنوان حقوق بشر غیرقابل تعلیق از جمله حق حیات و امرار معاش یک ملت در فضای آزاد بین المللی می باشد را به عنوان قاعده عام پذیرفته شده نقض می کند. اکنون این سئوال اساسی فرا روی ماست که در برابر یکجانبه گرایی و تحریم های ظالمانه آمریکا که نقض آشکار حقوق بشر و حقوق بین الملل است چه باید کرد. دیوژن همزاد اسکندر بود و بر خلاف اسکندر که راه سیاست را برگزید او راه فلسفه و خرد ورزی را در پیش گرفت و تاوان خردورزی خود را پرداخت آنگاه که به او گفتند تو محکومی که از این شهر بروی و او در پاسخ گفت من هم شما را محکوم می کنم که در شهر بمانید. ظاهراً ما را در این راه گریزی نیست که با مقاومت و اتحاد و انسجام داخلی و با تکیه بر اقتصاد مقاومتی تحریم های یکجانبه ایالات متحده را تحریم و اراده مصمم خود را برای مقابله با آن در پرتو دکترین مقاومت به نمایش گذاریم .



 



روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی


  • گروه خبری : اخبار متفرقه,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 62606
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب