×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1392/09/10 - 13:47
  • بازدید : 361
  • تعداد بازدید : 54
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

سخنرانی مشاور حقوقی سازمان نظام پزشکی و رییس مرکز پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی

دکتر محمود عباسی، مشاور حقوقی رییس کل سازمان نظام پزشکی و رییس مرکز پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی سازمان بنابر دعوت رییس دانشگاه پیام نور استان اردبیل در نشست علمی «حقوق پزشکی و تحولات نوین علمی» روز پنجشنبه مورخ 7/9/1392 شرکت و به ایراد سخنرانی پرداخت.


 



در این نشست علمی که با حضور اساتید، قضات، مسئولین سازمان تعزیرات حکومتی استان و دانشجویان دانشگاه پیام نور و دیگر دانشگاه­های اردبیل در سالن آمفی­تئاتر دانشگاه مرکزی پیام نور برگزار گردید دکتر عباسی در زمینه حقوق پزشکی و تحولات نوین علمی به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در بخشی از سخنان خود علم پزشکی را همواره در حال زایش و نوشدن دانست در حالیکه قوانین و مقررات نمی­توانند پابه پای تحولات علمی حرکت کنند و ما در این عرصه نیازمند زمانیم، اما این ناهماهنگی و ناهمزمانی که به طبع ذاتی این علوم باز می­گردد نمی­بایست موجب سکون و سکوت ما در عرصه فعالیت­های حقوقی و قانونگذاری گردد. طبع پدیده­های علمی تحول و زایش و نو شدن هست اما در حوزه قوانین ما باید منتظر چالش­ها و مشکلات فراروی تحولات علمی باشیم تا بتدریج به سوی قانونگذاری گام برداریم، اما چنانچه به روز نباشیم و پا به پای تحولات علمی حرکت نکنیم معلوم نیست قوانینی را که چند سال پس از آن وضع می­کنیم ما را به کار آید و بتواند راهگشای مشکلات ما باشد. حقوق پزشکی به عنوان شاخه نوینی از رشته­های حقوقی که تحولات نوین زیست پزشکی را رصد و به مطالعه قوانین و مقررات حاکم بر مسائل پزشکی و دارویی و سایر حرف وابسته به آن می­پردازد علم حضور در صحنه عمل پزشکی است. اندیشمند عرصه حقوق پزشکی باید پا به پای تحولات نوین علمی به مطالعه و تحقیق و تتبع بپردازد و با رصد مسائل و مشکلات این عرصه به نظریه­پردازی و پاسخگویی به نیازهای این حوزه بپردازد. متأسفانه در کشور ما تاکنون ساختارهای حقوقی نظام سلامت آنگونه که شایسته و بایسته این نظام است شکل نگرفته و قوانین و مقررات حاکم بر مسائل پزشکی و دارویی بهیچوجه پاسخگوی نیازهای زمانه نیست و متأسفانه تر اینکه از حداقل­های ممکن که همانا تنقیح قوانین است و سالها از تکلیف مقرر قانونی آن می­گذرد بی­بهره­ایم و همین وضعیت در سازمان­های تابعه ساری و جاری است. قوانین و مقررات حاکم بر سازمان نظام پزشکی نیز آنگونه که خواست مسئولان نظام است تأمین کننده حقوق متقابل پزشک و بیمار نیست. ساختار پیچیده و درهم تنیده دادرسی پزشکی نیز نیازمند بازبینی و تحول اساسی است. همچنانکه مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با رییس کل و اعضای هیأت رئیسه و اعضای شورایعالی نظام پزشکی تأکید فرمودند که: «امیدواریم تشکیلات جدید نظام پزشکی بتواند آنچنان که شایسته این حرفه مقدس و پاکیزه است و آنچنان که شایسته این مردم عزیز است، آینده خود را تنظیم کند.» به نظر می­رسد اکنون این اراده جدی و مصمم در سازمان متجلی است که ساختارها متناسب با شأن و جایگاه مقدسانه پزشکی باز تعریف و عملیاتی شود.



رییس انجمن علمی حقوق پزشکی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه از دو سه دهه قبل تاکنون علوم انسانی در چنبره علوم تجربی و فنی و مهندسی گرفتار است خواستار حضور جدی اندیشمندان، اساتید و دانشجویان رشته­های مختلف علوم انسانی بویژه صاحب­نظران حوزه اخلاق، فقه، فلسفه و حقوق در عرصه­های نوین علمی شد و راه گذار از مسائل و مباحث که علوم تجربی بویژه جامعه­ پزشکی با آن دست به گریبانست را در پرتو تعامل، هم­اندیشی و همگرایی اندیشمندان حوزه­های مختلف علمی دانست و توجه به حوزه­های میان رشته­ای را راه میانبری برای دستیابی به اهداف بلند و درازمدت در این زمینه­ها دانست. وی تأکید کرد حقوق پزشکی، یک حوزه میان رشته­ای در میان رشته­های حقوقی اما بسیار مهم و تأثیرگذار در عرصه پزشکی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.



 


  • گروه خبری : حقوق پزشکی
  • کد خبر : 6330
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب