×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/09/17 - 11:23
  • بازدید : 1424
  • تعداد بازدید : 87
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دبیر علمی همایش سلامت معنوی: تدوین ابزار سنجش" معنویت در ایران" توسط فرهنگستان

دكتر فريدون عزيزي دبير علمي همايش سلامت معنوي گفت: طرح سنجش سلامت معنوی توسط این فرهنگستان در تهران انجام می‌شود. به گزارش خبرنگار روابط عمومي و امور بين الملل فرهنگستان علوم پزشكي، دكتر عزيزي در نشست خبري همايش سلامت معنوي كه هشتم آذرماه سال جاري در محل فرهنگستان علوم پزشكي برگزار شد گفت: ابزارهاي سنجشي كه تاكنون در مقالات داخلي به كار رفته ، همان ابزارهاي غربي بوده است.


دكتر فريدون عزيزي دبير علمي همايش سلامت معنوي گفت: طرح سنجش سلامت معنوی توسط این فرهنگستان در تهران انجام می‌شود.



به گزارش خبرنگار روابط عمومي و امور بين الملل فرهنگستان علوم پزشكي، دكتر عزيزي در نشست خبري همايش سلامت معنوي كه هشتم آذرماه سال جاري در محل فرهنگستان علوم پزشكي برگزار شد گفت: ابزارهاي سنجشي كه تاكنون در مقالات داخلي به كار رفته ، همان ابزارهاي غربي بوده است.



 وي با اشاره به تدوين پرسشنامه اي بر اساس " معنويت در ايران " كه توسط فرهنگستان علوم پزشكي گردآوري شده است گفت: روايي و پايايي اين پرسشنامه تست شده و اين طرح هم اكنون در مركز تحقيقات سلامت اجتماعی غدد درون ريز در ناحيه اي از تهران در حال انجام است.



دکتر فریدون عزیزی بااشاره به تاکید مقام معظم رهبری(مدظله) بر لزوم توجه به مقوله سلامت معنوی در جامعه تاکید کرد: در این راه باید از همفکری حوزه‌های علمیه و پزشکان بهره برد و براساس نیز در این همایش قصد داریم به موضوع اثرات سلامت معنوی بر ابعاد دیگر سلامت بپردازیم.



دبير علمي همايش سلامت معنوي اظهار داشت: بيماري هاي غير واگير مانند چاقي، ديابت،سرطان و... به عنوان بيماري هاي عمده جامعه هستند و اين گونه بيماري ها در حال افزايش است. وي ادامه داد: ‌پيش گيري از اين بيماري ها با تغذيه مناسب، فعاليت بدني و كاهش استرس امكان پذير است.وي افزود: وقتي به مقالاتي كه در اين زمينه در جهان چاپ شده است بنگريم، در مي يابيم بسياري از بيماري هاي غير واگير با سلامت معنوي كاهش مي يابد.



معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه سلامت معنوی در امید به زندگی، نشاط و تعامل با افراد دیگر خود را نشان می‌دهد، گفت: فرهنگستان علوم پزشکی از دو سال قبل با تشکیل گروه سلامت معنوی، شروع به تبیین مفاهیم سلامت معنوی کرد و طی دو سال گذشته مطالعات زیادی با کمک روحانیون و اعضای گروه پزشکی سلامت و با همکاری موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در قم انجام شده و تعاریف مشخصی را بر اساس باورهای اسلامی و شیعی برای سلامت معنوی اعلام کرده‌اند.



وی ادامه داد: ‌سلامت معنوي وراي سلامت رواني است. هر انساني به مبدايي خارج از مسائل مادي اعتقاد دارد و افرادي كه به  دين هاي مختلف اعتقاد دارند اين مبدا را خداوند مي دانند. بر اساس این تعاریف آنچه به عنوان سلامت معنوی در اسلام قلمداد می‌کنیم، ریشه اصلی آن در مباحث توحیدی است؛ یعنی اعتقاد به توحید ذاتی، افعالی و اعتقادی مبنای اصلی سلامت معنوی را می‌سازد.



گفتني است دومين همايش سلامت معنوي در تاريخ  13،12 و 14 آذرماه در محل دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تالار همايش امام خميني(ره) برگزار گردید.


  • گروه خبری : اخبار همایش ها,سلامت معنوی,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 15626
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب