کارگاه تخصصی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی "کارگاه تخصصی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی" در تالار همایش های پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی "کارگاه تخصصی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی" در تالار همایش های پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد. در این کارگاه تخصصی که با حضور اعضای هیئت علمی، دانشجویان و پژوهشگران پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه و بیمارستان طالقانی برگزار شد دکتر محمود عباسی –دبیر کارگاه و رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی در زمینه حقوق و اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی به ایراد سخنرانی پرداخت. وی انجام برخی طرح های تحقیقاتی تکراری که به هدر رفتن سرمایه های ملی می انجامد و آثار و نتایجی هم برای مردم و جامعه به دنبال ندارد را غیر اخلاقی عنوان کرد و با اشاره به سیاست ها و برنامه های راهبردی نظام سلامت که همه فعالیت های مراکز تحقیقاتی و دانشگاه های علوم پزشکی را از دریچه مقالات آی. اس. آی و پابمد می بینند تأکید کرد از نظر اخلاقی باید بررسی کنیم این تحقیقات تا چه میزان در زندگی مردم و تحولات علمی جامعه ایرانی اثرگذار است.
وی افزود: تجربه نزدیک به دو دهه حضور اینجانب در ده ها کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی نشان می دهد که تعداد قابل توجهی از طرح ها تکراری، سطحی و بی نتیجه است و جز هدر رفت سرمایههای ملی نتیجه ای به دنبال ندارد. برخی پروپوزال طرح هایی که در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی انجام می شود مربوط به دهه هفتاد قرن بیستم میلادی است و لازم است که سیاستگذاران و برنامه ریزان عرصه بهداشت و درمان با نگاه و رویکرد اخلاقی به واکاوی این مسائل بپردازند.
در این کارگاه تخصصی یک روزه آقایان دکتر مهرزاد کیانی، دکتر سید علی انجو و خانم ها دکتر شبنم بزمی و دکتر لیلا افشار در زمینه های مختلف اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی به ایراد سخنرانی پرداختند.
روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی