پیشگیری از وقوع جرم و انسداد مرزها، راهبرد اصلی مبارزه با قاچاق موادمخدر است
معاون وزیر دادگستری در نشست بررسی مشکلات مرزهای خروجی کشور: پیشگیری از وقوع جرم و انسداد مرزها، راهبرد اصلی مبارزه با قاچاق موادمخدر است
به گزارش روابط عمومی وزارت دادگستری، نشست «بررسی مشکلات مرزهای خروجی کشور از حیث نصب ایکس ری ها و راهکارهای تکمیل و تجهیز مرزها جهت مبارزه با موادمخدر» به میزبانی کمیته انتقال محکومان و با مشارکت نمایندگان دادستانی کل کشور، مرزبانی جمهوری اسلامی ایران، گمرک جمهوری اسلامی ایران، وزارت کشور، ستاد مبارزه با موادمخدر کشور، وزارت اطلاعات، قوه قضائیه و ظهوری سفیر کشورمان در ایروان در وزارت دادگستری برگزار شد.
در این نشست، محمود عباسی؛ معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری، با تسلیت ایام فاطمیه و با اشاره به حفظ و تقویت صلابت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران در جهان، اظهار داشت: با توجه به قرار گیری کشورمان در همسایگی افغانستان که مرکز اصلی کشت و تولید مواد مخدر میباشد در مبارزه با قاچاق مواد مخدر علاوه بر به شهادت رسیدن تعداد زیادی از نیروهای انتظامی و امنیتی کشور، هزینههای مادی زیادی به بودجه کشور تحمیل میشود و در چهار دهه گذشته، علاوه بر قاچاق مواد مخدر، قاچاق سلاح و حتی قاچاق انسان رونق پیدا کرده و همه برای برون رفت از این وضعیت باید با یک آسیبشناسی اساسی و همگرایی بین دستگاهی در رفع مشکلات موجود تلاش کنیم. باید توجه داشته باشیم که منشاء این همه معضلات و تنوع قاچاق، استکبار جهانی است که سالهاست در افغانستان جا خوش کرده است. برای رهایی از این مشکلات، تنها راه ممکن تجهیز، رفع نواقص و راهاندازی ایکسریها و انسداد مرزها میباشد.
عباسی با اشاره به دستگیری و بازداشت بیش از ۴۰۰۰ نفر از هموطنان در کشورهای خارجی به لحاظ همراه داشتن موادمخدر، قرصهای کدئیندار، آرامبخشها و روانگردانها و غیره افزود؛ مشکلات بنیادی در مرزها وجود دارد چرا که تردد آسوده و بدون دردسر رانندگان، مسافران و حتی اتباع کشورهای خارجی از مرزهای خروجی ایران و دستگیری آنها در آنسوی مرز، نشان دهنده عدم دقت و فقدان کنترل شدید در مرزها میباشد و ما باید همه فکر و ذکرمان را بر پیشگیری معطوف کنیم.
در این جلسه ظهوری؛ سفیر کشورمان در ارمنستان نیز ضمن عرض تسلیت ایام فاطمیه و با اشاره به اقتدار جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان اظهار داشت؛ ارمنستان علاوه بر حمایت همه جانبه در مجامع بینالمللی از کشورمان، همکاری خوبی با ایران دارد بطوری که چند ماه اخیر ما شاهد انتقال سه مرحله از محکومان ایرانی بودیم و امیدواریم با انتقال مابقی محکومان، آمار زندانیان ایرانی در این کشور به صفر برسد، باید توجه داشت که ما یک حلقه مفقودهای داریم که عبارت است از عدم تشکیل بانک اطلاعاتی و چنانچه این مهم انجام شود مطمئن باشید که اطلاعات مهمی در شناسایی علل و عوامل حمل مواد مخدر از مرزها خواهیم داشت. تمام دستگاه های اسکنر مستقر در مرزها باید به آن مجهز باشند. با چنین تدبیری، مشکلات مرزها برطرف خواهد شد.
وی افزود: یک زندانی از زمان دستگیری تا انتقال به داخل کشور، هزینه زیادی برای کشور دارد. هرچند تهیه و نصب یک دستگاه ایکس ری، بودجه زیادی به دستگاههای متولی امر تحمیل می کند لیکن این در صورت انسداد مرزها و کنترل شدید آنها، در بلند مدت با توجه به کاهش میزان دستگیرشدگان تبعه ایرانی قابل جبران میباشد. اقدامات پیشگیرانه شامل اطلاع رسانی در مبادی خروجی، پخش بروشور و نصب بنر نقش موثری در کاهش جرایم ایرانیان دارد.
نماینده وزارت کشور با اشاره به هزینه بالای تهیه و نصب اسکنرها در مرزهای خروجی کشور اظهار داشت: برای تهیه و نصب اسکنرها از سپاه و وزارت دفاع درخواست کمک شده تا در ساخت و تحویل آنها با وزارت کشور همکاری کنند. اخیراً یکی از این دستگاهها در یکی از بنادر کشور نصب و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
در ادامه نمایندگان دستگاه ها به طرح دیدگاه های خود پرداختند و در پایان جلسه، معاون وزیر دادگستری، ضمن تقدیر و تشکر از اقدامات مثبت و تلاشهای سفارت کشورمان در ایروان نسبت به رایزنی و فراهم آوردن انتقال تعداد کثیری از زندانیان تبعه ایرانی افزود: همکاران ما در کمیته انتقال محکومان از ابتدای سال ۱۳۹۹ و در ایام شیوع اپیدمی کرونا، موفق به انتقال تعداد کثیری از اتباع زندانی ایرانی شده و در حال حاضر نیز آمادگی انتقال تعداد بیشماری از محکومان تبعه جمهوری اسلامی افغانستان به کشور متبوعشان را دارند و در صورت آمادگی مقامات آن کشور، این امر در طی چند مرحله محقق خواهد شد. امیدواریم با اجماع، همفکری و همکاری تمامی نهادهای ذیربط بتوانیم نسبت به تجهیز مرزها به دستگاههای پیشرفته و به روز شامل اسکنرهای کانتینری، چمدانی و مسافری، ضمن مبارزه با سوداگران و فرصتطلبان، بتوانیم از حمل موادمخدر و قاچاق جلوگیری کنیم.