×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/08/07 - 10:38
  • بازدید : 1945
  • تعداد بازدید : 54
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری دومین همایش ملی سلامت معنوی در تاریخ های 12 و 13 آذر ماه در تالار امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر محمود عباسی- دبیر اجرایی دومین همایش ملی سلامت معنوی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به برگزاری دومین همایش سلامت معنوی در تاریخ های 12 و 13 آذرماه، برگزاری این همایش در سال تحول نظام سلامت را فرصت مغتنمی پنداشت که در پرتو سیاست های کلی نظام سلامت می تواند مبانی نظری، ماهیت و برنامه های راهبردی نظام سلامت را ترسیم کند.


دکتر محمود عباسی- دبیر اجرایی دومین همایش ملی سلامت معنوی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به برگزاری دومین همایش سلامت معنوی در تاریخ های 12 و 13 آذرماه، برگزاری این همایش در سال تحول نظام سلامت را فرصت مغتنمی پنداشت که در پرتو سیاست های کلی نظام سلامت می تواند مبانی نظری، ماهیت و برنامه های راهبردی نظام سلامت را ترسیم کند. وی محورهای همایش را: 1- سلامت معنوی و آموزش و پژوهش پزشکی 2- سلامت معنوی و تکامل دوران اولیه کودکی 3- سلامت معنوی و سبک زندگی اسلامی- ایرانی 4- سلامت معنوی و مراقبت های بهداشتی و درمانی عنوان کرد و با توجه به نوع و میزان مقالات واصله و نتایج طرح ها و فعالیت های پژوهشی گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی تاکید کرد همایش دو روزه سلامت معنوی در قالب چهار پانل تخصصی بر اساس محورهای همایش و دو سمپوزیوم علمی: 1- مقیاس سلامت معنوی2- سلامت معنوی و نشاط اجتماعی برگزار خواهد شد. دبیر گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی طراحی و تدوین مقایس سلامت معنوی بر اساس آموزه های دینی و عرفان شیعی را یکی از دستاوردهای گروه سلامت معنوی دانست که با چاپ و انتشار مقاله و پرسشنامه آن در فصلنامه علمی پژوهشی اخلاق پزشکی پاییز که به صورت ویژه نامه سلامت معنوی چاپ و منتشر گردید و در سمپوزیوم علمی مقیاس سلامت معنوی همایش: مبانی نظری و پرسشنامه آن به بحث گذاشته خواهد شد زمینه و مبنای مناسبی برای تحقیقات بعدی در عرصه سلامت معنوی است. وی همچنین سمپوزیوم سلامت معنوی و نشاط اجتماعی را حاصل و عصاره یک پروژه تحقیقاتی ملی توصیف کرد که در همایش به بحث گذاشته خواهد شد و نقد و نظر اندیشمندان حوزه های مختلف زمینه اجماع کلی درباره آن را فراهم خواهد ساخت. دکتر عباسی در پاسخ به سئوالی در زمنیه سلامت معنوی و سبک زندگی اسلامی- ایرانی تأکید کرد اوج سبک زندگی اسلامی- ایرانی را باید در سلامت معنوی جستجو کرد و دیدگاه ما از سلامت معنوی برخلاف غربیها که نگاهشان به آن حداقلی است بر اساس آموزه های دینی و عرفان شیعی نگاه حداکثری است. نگاهی که در پرتو آن برنامه های آموزشی پزشکی و پرستاری و مراقبت های بهداشتی و درمانی معنا می یابد. تفاوت اساسی برنامه های راهبردی نظام سلامت در ایران با برنامه های نظام سلامت کشورهای غربی در اخلاق و معنویت است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.



دبیر اجرایی دومین همایش سلامت معنوی، برگزاری دومین همایش سلامت معنوی را عرصه مناسبی برای همفکری و تعامل اندیشمندان حوزه های مختلف علوم انسانی و علوم پزشکی توصیف کرد و گفت با ایجاد زمینه هم اندیشی و همگرایی اندیشمندان حوزه های فقهی فلسفی، حقوقی اخلاقی و مذهبی و فعالان عرصه نظام سلامت می توان به بسط و گسترش اخلاق و معنویت و تحکیم و نهادینه کردن آن در نظام سلامت امیدار بود. برگزاری نخستین همایش سلامت معنوی در سال گذشته حداقل این زمینه را ایجاد نموده است که امروز سلامت معنوی دغدغه فکری اندیشمندان مختلف بویژه فعالان عرصه سلامت را تشکیل می دهد.



دکتر عباسی همگامی و همراهی وزارت بهداشت، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مجلس شورای اسلامی، شورای سلامت صدا و سیما، سازمان نظام پزشکی- سازمان نظام روانشناسی، سازمان نظام پرستاری، سازمان بهزیستی، معاونت اموز زنان و خانواده، ریاست جمهوری، انجمن بین المللی اخلاق زیستی اسلامی، کمیته اخلاق در علوم و فناوری کمیسیون ملی آیسسکو، گروه سلامت معنوی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مؤسسه امام خمینی(ره)، دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انجمن های علمی گروه پزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی مستقر در تهران، وزارت آموزش و پرورش در برگزاری دومین همایش سلامت معنوی را نشان از اهمیت این همایش توصیف کرد و ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایش بتواند زمنیه بسط و گسترش اخلاق و معنویت و نهادینه کردن در جامعه بویژه در نظام سلامت را فراهم آورد.



وی در پایان تاکید کرد همایش دو روزه سلامت معنوی رایگان می باشد و دارای امتیاز فرهنگی و حداکثر امتیاز باز آموزی برای مشمولین آموزش مداوم پزشکی است و در این همایش از چهار جلد کتاب جدید گروه سلامت معنوی فرهنگستان در زمنیه های 1- سلامت معنوی؛ چیستی، چرایی و چگونگی، 2- سلامت معنوی دربرنامه های نظام سلامت3- سلامت معنوی در عرفان اسلامی و 4- سلامت معنوی در ادیان ابراهیمیرونمایی می شود.



جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت www.ams.ac.info مراجعه نمایید.



                                                                                                 روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی


  • گروه خبری : اخبار همایش ها,سلامت معنوی,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 14513
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب