×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1389/12/05 - 12:54
  • بازدید : 426
  • تعداد بازدید : 64
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

همايش سراسري قرآن و طب

همايش سراسري قرآن و طب با 3 پانل در محورهای : قرآن ، پیشگیری ودرمان – قرآن وبهداشت وتغذیه – قرآن ، سلامت واخلاق پزشکی در روز چهارشنبه 30 بهمن ماه 1387 درتالار ابن سینای دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وبه همت گروه فقه پزشکی مرکز تحقیقات اخلاق وحقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، بنیاد پژوهش های قرآنی حوزه ودانشگاه ودانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، برگزار گردید.


 



 



همايش سراسري قرآن و طب با 3 پانل در محورهای :



قرآن ، پیشگیری ودرمان – قرآن وبهداشت وتغذیه – قرآن ، سلامت واخلاق پزشکی در روز چهارشنبه 30 بهمن ماه 1387 درتالار ابن سینای دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وبه همت گروه فقه پزشکی مرکز تحقیقات اخلاق وحقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، بنیاد پژوهش های قرآنی حوزه ودانشگاه ودانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، برگزار گردید.

این همایش با حضور  حجت‌الاسلام و المسلمین محسن قرائتي رییس ستاد اقامه نماز کشور و مفسر قرآن کریم ، آيت‌ا... دكتر سيدمصطفي محقق دامادفقیه ، فیلسوف و حقوقدان  برجسته کشور ،  حجت‌الاسلام و المسلمين سيد مجيد قريشي مسوول نمايندگي نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر رئیس زاده معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و حجت‌الاسلام دكتر حميد فعفور مغربي رئيس بنياد پژوهش‌هاي قرآني حوزه و دانشگاه در دفتر تهران ، افتتاح و در عصر روز چهارشنبه با مراسم اختتامیه ،سخنرانی وجمع بندی نهایی دکتر محمود عباسی دبیر علمی همایش وریاست مرکز تحقیقات اخلاق وحقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، به کار خود پایان داد.





دكترمحمود عباسي در سخنرانی افتتاحیه  در بخشی از سخنان خود بیان داشت : خدا را شاكریم كه قرآن را كتاب شفا و شفاء مافي‌الصدور قرار داد. شفا دهنده‌اي كه بيماري‌هاي لاعلاج را درمان مي‌كند. يكي از جنبه هاي اعجاز قرآن كريم در قرون اخير اعجاز طبي آن است و به شدت مورد توجه انديشمندان حوزه‌هاي مختلف قرار گرفته است. اعجاز اين كتاب در ابعاد مختلف شگفت‌انگيز است. در نگاه قرآن نجات يك انسان كه وظيفه او رسالت طبي و درمانگري است به مثابه نجات همه آدميان و مرگ يك فرد به مثابه مرگ تمام آدميان است.قرآن بزرگترین و برترین راهنما ی بشر در مسیر پرپیچ و خم حیات دنیوی است قرآن نوری است که تاریکی در آن راهی ندارد ، چراغی است که درخشندگی آن زوالی ندارد، ریسمانی است با رشته های محکم و پناهگاهی است با قله های رفیع . دریایی است که پایانی ندارد و شفا دهنده ای است که بیماری های لاعلاج را درمان می کند، قرآن بهار دل های اندیشمندان، و سرچشمه ناب عدالت و حقیقت است.



پس درمان درد های خود را از قرآن بخواهیم، با قرآن ایمن بگیریم و در بهداشت جسم و روح خود به قرآن تمسک جوییم. چرا که قرآن تنها و بهترین وسیله برای تقرب به خدا و  بهره مندی از الطاف الهی است. قرآن سرچشمه ناب و نامنتهای حکمت است که برای تمامی مراحل حیات انسان از آغاز دوره جنینی تا پایان حیات برنامه دارد، کتابی است پر بار که می توان با یاری از آن زندگی موفق را تجربه کرد و به کمال رسید. یکی از شگفتی های این کتاب آسمانی جامع بودن آن و بیان کلیه نیازمندیهای انسان است. مهمترین اهداف طب قرآنی پیشگیری از بیماریهای جسمی و روحی است. در طب قرآنی غذای اصلی انسان که تبیین شده و داروهای این طب همان غذای روزمره زندگی است لذا هیچ عارضه جانبی ندارد.با آشنایی با فرهنگ قرآن می توان به علاج بیماری های گوناگون پرداخت و دردهای ناشناخته ای  که پزشکان از معالجه آن درمانده اند را درمان کرد .



هدف از طب قرآنی بدست آوردن سلامتی و اشاعه آن ، ایجاد روابط سالم اجتماعی، آشنایی با آداب صحیح غذا خوردن ، داشتن روانی شاد و افکاری آرام، رهایی از درد و رنج های جسمی و روحی و رسیدن به سلامت کامل جسم و روح است .وي در ادامه اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با ايجاد و راه‌اندازي  مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي توانسته است حركتي سازنده در راستاي اين پيوند و ارتباطي كه يكي از چالش‌هاي فراروي جامعه پزشكي است به انجام رساند. فقه پزشكي و فقه پوياي شيعه پاسخگوي نيازهاي اساسي امروز جامعه بشري است. در ميان فقها و بزرگان ما شخصيت‌هاي برجسته‌اي هستند كه نه تنها شبيه‌سازي را  دخالت در خلقت خداوندي نمي‌پندارند كه آن را موجب شناخت بيشتر خداوند مي‌دانند و اين ديدگاه‌هاي نو توانسته است راهگشاي بسياري از مسايل و مشكلات جامعه بشري باشد.



دکتر محمود عباسی در  خاتمه سخنان خود گفت: اعتقاد ما براين است كه براي از بين بردن مشكلات گريبانگير جامعه پزشكي امروز بايد فليسوف، حقوقدان و پزشك، با تعامل کارساز عقاید و افكارشان وارد عمل شوند.

پس از آن  حجت‌الاسلام و المسلمین محسن قرائتي نیز با اشاره به آيه‌هايي از قرآن و دستوراتي از خداوند متعال در رابطه با تغذيه، بهداشت و ... كه امروزه از طريق علم به اثبات رسيده است گفت: ما بايد از قرآن نسخه بگيريم.

اصول خدا و قرآن چند منظوره است كه بايد پزشكان و مهندسان كشور اين گونه عمل كنند.

در فراگيري علم، هم شرقي هستيم و هم غربي همان‌گونه كه پيامبر اسلام فرمودند هر جا علمي وجود دارد برويد و بياموزيد.  ما بايد به سمتي برويم كه يك پزشك بتواند در مواقع و لحظه‌هاي حياتي، بيماراني كه از دين فاصله دارند را با تفسيري از دين و فرهنگ قرآني آشنا كند و اين بسيار موثر است.

حجت‌الاسلام قرائتي در ادامه با اشاره به آيات، روايات و احاديث اسلامي كه به نحوه استفاده از غذا، بهداشت، بيماري‌ها، درمان و ... مردم توجه دارد افزود: ضرورت دارد كه اين مسايل و نكات خاصي كه مرتبط با مسايل طبي است از لابلاي قرآن بيرون كشيده شود و اساتيد فن، پزشكان و مفسران قرآن و قرآن پژوهان بايد در كنار يكديگر بنشينند و از اعجاز قرآن براي بهتر زيستن انسان‌ها بهره گيرند.

در ادامه همایش ، آيت‌ا... دكتر سيدمصطفي محقق داماد با ایراد سخنرانی خود به این نکته اشاره کردکه : در قرآن به بيماري دل و بيماري تن اشاره شده است. درمان بيماري دل به قرآن سپرده شده است و معالج آن هدايت قرآن مجيد است. بيماري تن نيز به دو گروه تقسيم شده كه تنها يك مورد آن كار طبيب و ديگري كار خداوند است. دوا به دست طبيب است و شفا به دست خداوند؛ طبيب در اينجا نقش معاون و ابزار مستقيم خداوند است و مقام والايي دارد.

وي در ادامه افزود: در قرآن كلمه‌اي در كنار شفا و دوا است كه خداوند آن را به طبيب نسبت داده است. در آيه‌‌ي شريفه‌اي از قرآن كريم آمده است: «هركس انسان بيگناهي را بكشد مانند آن است كه همه انسان‌ها را كشته است و هركس انساني را زنده كند مانند آن است كه همه انسان‌ها را زنده كرده است».

كشتن انساني بي گناه جرمي عليه بشريت است. اگر حتي 100هزار سال از  خون حسين‌بن علي(ع) بگذرد انسان‌ها  مدعي اين خون خواهند بود.



در اين مراسم حجت‌الاسلام دكتر فغفور مغربي رئيس  دفتر تهران بنياد پژوهش‌هاي قرآني حوزه و دانشگاه اظهار داشت : اگر به تاريخ علم بشر مراجعه كنيم دو مقطع كاملا مشخص را مشاهده مي‌كنيم. مقطعي كه به عنوان «عصر ايمان» از آن ياد مي‌شود و محور تمامي امور دين است؛ دوره ديگر، دوره «عصر خرد» است كه عقل، علم و خرد بشر محور است. در عصر  ايمان پس از مدتي خرافه‌ها در دين حاكم مي‌شود و علم و توسعه را از پيشرفت باز مي‌دارد.

ما بايد نگاهي دين محورانه با خردورزي بشر را محور كار قرار دهيم. همايش‌هايي از قبيل اين همايش مي‌تواند نگاه توليد علم در جهان را بر محور دين و دين باوري قرار دهد.


درادامه این مراسم ، سخنرانان در قالب سه پانل این همایش با عناوین قرآن ، پیشگیری ودرمان – قرآن وبهداشت وتغذیه – قرآن ، سلامت واخلاق پزشکی، به ارائه سخنرانی پرداختند .

پانل اول:  قرآن، پیشگیری و درمان

اعضاء پانل: حجه الاسلام و المسلمین سید مجید قریشی، دکتر محمد رییس زاده، دکتر محمد

غفرانی، دکتر مصطفی دلاور، دکتر عبدالحسن کاظمی

سخنرانان : خانم دکتر فرزانه مفتون ، آفای دکتر عبدالحسن کاظمی،خانم سکینه بازوند

پانل دوم:  قرآن و بهداشت

اعضاء پانل: حجه الاسلام و المسلمین دکتر سید طه مرقاتی، دکتر ناصر سیم فروش، دکتر مهدی مدرس زاده، دکتر ابراهیم اسفندیاری، دکتر علی اکبر زینالو

سخنرانان :آقای دکتر شعبانزاده ،آقای دکتر محمد احمدی ، خانم یعقوبی، آقای دکتر فرهودی



پانل سوم: قرآن، سلامت و اخلاق پزشکی

اعضاء پانل: دکتر علی حائری، دکتر مهدی اصفهانی، حجه الاسلام و المسلمین دکتر فغفور مغربی، دکتر طوبی غضنفری، دکتر محمد حسن قدسیان مقدم



سخنرانان :آقای دکتر جعفر رشادتی ، خانم دکتر منیره جهانیان ،آقای دکتر ناصر میرازی ،آقای مجید گنج بخش زمانی



پانل اول همایش که با موضوع قرآن ، پیشگیری ودرمان وبا مدیریت حجه الاسلام والمسلمین سید مجید قریشی ، دکتر محمد رئیس زاده ، دکتر محمد غفرانی، دکتر ناصر سیم فروش و دکتر عبدالحسن کاظمی برگزار شد.سخنرانان خانم دکتر فرزانه مفتون با عنوان بررسی اثر آیات فاتحه الکتاب وسوره توحید برروی  بیماری های تالاسمی ماژور و مالتیپل اسکلروز، دکتر عبد الحسن کاظمی با عنوان راز طول عمر ازدیدگاه قرآن وخانم سکینه بازوند با عنوان لزوم پیشگیری از بیمار ی ها با تاکید بر رعایت بهداشت مواد غذایی از دید گاه قرآن و آقای دکتر حسین علی یوسفی با عنوان بهداشت فردی ومحیط در فرهئگ اسلامی ایرانی سخنرانی نمودند.


پانل دوم همایش در بعد ازظهر روز چهارشنبه 30/11/87 با عنوان قرآن وبهداشت تغذیه انجام وحجه الاسلام دکتر سید طه مرقاتی ، دکتر مهدی مدرس زاده، دکترمهرزاد کیانی ، دکتر فرهودی و دکتر علی اکبر زینالو مدیریت آن را برعهده داشته ودر این پانل نیزدکتر محمود فرهودی با عنوان شناختی از مفهوم " ثم انشا نا ه خلقا آخر" در قرآن مجید وارتباط آن با مراحل رشد جنین از نظر پزشکی ، درکت شعبانزاده با عنوان  جایگاه تغذیه وورزش در قرآن کریم ، دکتر محمد احمدی با عنوان نگاهی بر خرما وخواص آن در آیات قرآن کریم وروایات اسلامی ، دکتر مجید غیور مبرهن با عنوان عسل معجزه قرآنی وتاثیر آن بر ریسک فاکتورهای قلبی عروقی به سخنرانی پرداختند ودیدگاه های علمی خود را در این زمنیه ها مطرح کردند .

آخرین پانل این همایش که عنوان آن قران ؛ سلامت واخلاق پزشکی بود با مدیریت دکتر علی حائری ، دکتر مهدی اصفهانی ، دکتر فغفور مغربی ، دکتر طوبی غضنفری ودکتر محمد حسن قدسیان مقدم برگزار گردید .

سخنرانان : آقای دکتر رشادتی با عنوان بررسی توصیفی تحلیلی مصادیق بهداشت در قرآن کریم ، دکتر ناصر میرزایی با عنوان بررسی علل حرمت مجامعت با همسر محیض ازدیدگاه قرآن کریم ، وآقای مجید گنج بخش زمانی باعنوان مروری بر اخلاق ازمنظر قرآن ، اخلاق کاربردی واخلاق پزشکی سخنرانی نمودند .


سخنرانی افتتاحیه نیز توسط دکتر محمود عباسی ، دبیر علمی همایش انجام وضمن جمع بندی از سخنرانی های به عمل آمده در همایش پرداخته وفرازهای مهم سخنرانی های مباحث انجام شده را مورد تاکید قراد داد.





 


  • گروه خبری : اخلاق پزشکی
  • کد خبر : 2736
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب