×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/11/07 - 15:23
  • بازدید : 1676
  • تعداد بازدید : 65
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری نشست تخصصی فقه و حقوق پزشکی در کنگره سراسری پزشکان عمومی

در کنگره سراسری پزشکان عمومی نشست تخصصی فقه و حقوق پزشکی به عنوان اولین نشست تخصصی کنگره پس از جلسه افتتاحیه در تاریخ 01/11/1393 در تالار بین المللی همایش های رازی برگزار شد. در ابتدای این نشست دکتر محمود عباسی رییس پانل فقه و حقوق پزشکی به معرفی اعضای پانل پرداخت و با تشریح اهداف برگزاری این نشست، ضرورت آموزش و آشنایی جامعه پزشکی با قوانین و مقررات حاکم بر حرفه پزشکی را یادآور شد و از شرکت کنندگان در همایش خواست توجه به آموزه های اخلاقی و موازین قانونی را وجهه همت خود قرار دهند.


در کنگره سراسری پزشکان عمومی نشست تخصصی فقه و حقوق پزشکی به عنوان اولین نشست تخصصی کنگره پس از جلسه افتتاحیه در تاریخ 1393/11/01 در تالار  بین المللی همایش های رازی برگزار شد. در ابتدای این نشست دکتر محمود عباسی رییس پانل فقه و حقوق پزشکی به معرفی اعضای پانل پرداخت و با تشریح اهداف برگزاری این نشست، ضرورت آموزش و آشنایی جامعه پزشکی با قوانین و مقررات حاکم بر حرفه پزشکی را یادآور شد و از شرکت کنندگان در همایش خواست توجه به آموزه های اخلاقی و موازین قانونی را وجهه همت خود قرار دهند. دکتر سید محسن سادات اخوی استاد دانشگاه شاهد اولین سخنران این نشست بود که در زمینه جایگاه حقوقی سازمان نظام پزشکی به ایراد سخن پرداخت. وی در بخشی از سخنان خود گفت:



ما با دو نوع مسئولیت در نظام حقوقی مواجهیم که متاسفانه دایره و حوزه مسئولیت کیفری خیلی گسترده شده است که باید بسیار محدود باشد و در عوض حوزه مسئولیت مدنی گسترده شود. جنبه دیگر مسئولیت در رابطه با حقوق جامعه پزشکی است که حیثیت، اعتبار، شهرت، اعتماد به پزشک و جامعه پزشکی را مورد بررسی قرار می دهد. دادستان انتظامی نظام پزشکی وظیفه دارد به عنوان مدعی العموم جامعه پزشکی برای تحقق این حقوق اقدام نماید. در واقع مسئولیت انتظامی که پاسخ به تخلّفات انتظامی است برای صیانت از جامعه پزشکی وضع شده و دادستان انتظامی پزشکی، مدعی العموم جامعه پزشکی است.



سخنران بعدی این کنگره دکتر محمدوزین کریمیان –استاد دانشگاه علوم قضایی و عضو کمیته حقوق و اخلاق آموزش مداوم سازمان نظام پزشکی بودند که در خصوص مبانی تئوریک نظام های مدرن رسیدگی به تخلفات اداری به ایراد سخنرانی پرداختند. وی با اشاره به سلسله مراتب قوانین که عبارتند از قانون اساسی، قوانین عادی، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و بخشنامه ها، به استناد به اصل 138 قانون اساسی به تشریح جایگاه آیین نامه ها، دستورالعمل ها و بخشنامه ها پرداخت و ماده 158 قانون مجازات  اسلامی جدید و ماده 96 قانون مدیرت خدمات کشوری را مبنای ادامه سخنرانی خود در خصوص آیین نامه ها و بخشنامه ها و تکالیف کارمندان و کارکنان دولت و مسئولیت آنها قرار داد.



دکتر محمدرضا رهبرپور –استاد دانشگاه علامه طباطبایی سخنران دیگر این کنگره بود که در خصوص مسئولیت پزشکی در پرتو قانون جدید مجازات اسلامی به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با تشریح ماده 158 قانون جدید مجازات اسلامی که جایگزین ماده 59 قانون قدیم شده است انجام اعمال جراحی و طبی با وجود شرایطی که قانونگذار پیش بینی کرده را همانند عملیات ورزشی مبری از مسئولیت کیفری دانست و با ذکر مصادیقی جایگاه و نقش رضایت و برائت قبل از عمل را مورد ارزیابی قرار داد. وی ماده 495 قانون جدید مجازات اسلامی را حاوی نوآوری های جدیدی دانست که مهمترین وجه آن مسئولیت مبتنی بر تقصیر است. در این ماده نیز قانونگذار با وجود شرایطی پزشک را مبرّی از مسئولیت می داند.



سخنران پایانی این نشست تخصصی دکتر محمود عباسی- مشاور حقوقی رییس کل سازمان نظام پزشکی و رییس مرکز پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی سازمان بود که در خصوص حقوق و اخلاق در پیشگیری از جرایم و تخلّفات پزشکی به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با تعریف پیشگیری آن را مجموعه تدابیر و سازکارهایی دانست که با تمسک به آن می توان علل و عوامل ارتکاب جرایم و تخلفات پزشکی را زایل و زمینه های ارتکاب جرم را از بین برد. وی آموزش اخلاق حرفه ای و قوانین و مقررات صنفی را از عوامل بسیار تاثیر گذار کاهش جرایم و تخلفات دانست.    



 


  • گروه خبری : حقوق پزشکی,اخبار همایش ها,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 16898
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب