×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1386/09/25 - 15:29
  • بازدید : 319
  • تعداد بازدید : 41
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

اخلاق پزشکی و انتظار بیمار از پزشک

کتاب اخلاق پزشکی و انتظار بیمار از پزشک اثر سه تن از استادان دانشگاه به همت مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه و با همکاری مرکزتحقیقات چشم و بانک چشم جمهوری اسلامی ایران منتشر گردید. دکتر محمد علی جوادی – رییس مرکز تحقیقات چشم، دکتر محمود عباسی- رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و دکتر حسین ضیایی اردکانی از اساتید دانشکده پزشکی مؤلفین این کتاب می باشند که با دیباچه دکتر ایرج فاضل چاپ و منتشر گردیده است.


کتاب اخلاق پزشکی و انتظار بیمار از پزشک اثر سه تن از استادان دانشگاه به همت مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه و با همکاری مرکزتحقیقات چشم و بانک چشم جمهوری اسلامی ایران منتشر گردید. دکتر محمد علی جوادی – رییس مرکز تحقیقات چشم، دکتر محمود عباسی- رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و دکتر حسین ضیایی اردکانی از اساتید دانشکده پزشکی مؤلفین این کتاب می باشند که با دیباچه دکتر ایرج فاضل چاپ و منتشر گردیده است.



پیشنهاد تشکیل بنیاد پیوند اعضاء

دکتر محمود عباسی – مشاور رییس دانشگاه و رییس مرکز تحقیقات اخلاق وحقوق پزشکی در گفتگو با برنامه «از اهداء تا احیاء» رادیو سلامت (ساعت 45/13-45/12 مورخ 10/9/1386) خواستار تشکیل بنیاد پیوند اعضاء شد. وی در این گفتگو که در زمینه چالش های حقوقی و اخلاقی پیوند اعضاء سخن می گفت ضمن برشمردن خدمات دولت و نهادهای مدنی فعال در عرصه پیوند اعضاء تأکید کرد با توجه به جایگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران که کشور را در زمره کشورهای موفق و پیشرو در عرصه پیوند اعضاء قرار داده است، لازم است جهت برون رفت از چالشهای فراروی پیوند اعضاء بنیاد خاصی تأسیس و مسئولیت تامه پیوند اعضاء را به عهده گیرد. پراکندگی مسئولیتها و نهادهای مختلف در این زمینه خود مشکلی بر مشکلات می افزاید.

تشکیل یک نهاد مدنی فعال در زمینه پیوند اعضاء که مادام العمر دهندگان اعضاء پیوندی را تحت پوشش قرار دهد، به نظارت و کار فرهنگی بپردازد، بانک پیوند اعضاء را تجهیز و هماهنگ نماید، بر توزیع عادلانه اعضاء پیوندی نظارت نماید، هماهنگی بین بخشی مراکز فعال در عرصه پیوند اعضاء را تسهیل نماید. کمکهای مادی دولت، نهادهای خیریه و مردم را جذب و به منظور رفع مشکلات موجود برنامه ریزی نماید و قوانین و مقررات لازم را پیشنهاد نماید ضرورتی اجتناب ناپذیر است.



دیدار رییس اتحادیه پیوند اعضاء مدیترانه شرقی با رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی

دکتر مصطفی الموسوی استاد دانشگاه کویت و رییس اتحادیه پیوند اعضاء مدیترانه شرقی که بنا بر دعوت دکتر محمود عباسی- دبیر علمی اولین کنگره بین المللی حقوق پزشکی جهت شرکت و سخنرانی درکنگره مزبور به ایران دعوت شده بود در دیدار با رییس مرکز تحقیقات اخلاق وحقوق پزشکی ضمن تشکر و قدردانی از دکتر عباسی بلحاظ برگزاری کنگره مهم حقوق پزشکی و بویژه اختصاص یک پانل و یکی از محورهای کنگره به مسئله پیوند اعضاءء تلاش های علمی دانشمندان ایرانی در زمینه پیوند اعضاء را ستود و پاسخگویی به چالش های اخلاقی و حقوقی آنرا نیز ضروری دانست.

وی همچنین حضور مقامات عالیه قضایی، وزارت بهداشت و نظام پزشکی و دانشمندان حقوقی، فلسفی، اخلاقی و پزشکی در این کنگره را بسیار مثبت ارزیابی کرد و تأکید نمود این باعث می شود که اهداف کنگره روی کاغذ نماند و اجرایی شود.

در این دیدار دکتر عباسی – عضو شواریعالی پیوند اعضاء دانشگاه و دبیر علمی اولین کنگره بین المللی حقوق پزشکی به تشریح دستاوردهای علمی و جد و جهد علما و حقوقدانان و پزشکان در زمینه پیوند اعضاء پرداخت و با نگاهی به قانون مربوط به مبتلایان مرگ مغزی و تبیین جایگاه حقوقی کمیسیون ویژه تشخیص مرگ مغزی تأکید کرد قانونگذار ایران شرایط دهنده و گیرنده عضو پیوندی و چگونگی تشخیص مرگ مغزی را تبیین نموده و ما از این حیث خلائی نداریم. وی به تلاشهای صورت گرفته در زمینه ملاحظات اخلاقی، فقهی و حقوقی پیوند اعضا اشاره کرد و تأکید نمود مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی هم اکنون سه پروژه تحقیقاتی در زمینه پیوند اعضا در دست اجرا دارد که امیدوار است انجام این طرحها و نتایج آن بتواند راهگشای بسیاری از مشکلات موجود باشد.



دیدار رییس سازمان نظام پزشکی اندونزی با رییس مرکز تحقیقات اخلاق وحقوق پزشکی دانشگاه

پروفسور آگوس پوروادیانتو- رییس سازمان نظام پزشکی، مدیر کل دفتر حقوقی و مدیر گروه اخلاق پزشکی اندونزی و دکتر مصدق اسحاق – ریس سازمان پزشکی قانونی اندونزی که بنا به دعوت دکتر محمود عباسی- دبیر علمی اولین کنگره بین المللی حقوق پزشکی برای شرکت و ایراد سخنرانی در کنگره بین المللی حقوق پزشکی کرده بودند بلافاصله پس از ورود به تهران (در تاریخ 22/8/1386 ) با استقبال گرم رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی مواجه شدند و طی دیدار مبسوطی با ایشان با نحوه شکل گیری، اهداف و برنامه های مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی آشنا شدند. در این دیدار دکتر عباسی- رییس کمیته همکاریهای علمی و بین المللی انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری به تشریح وضعیت اخلاق زیستی و اخلاق پزشکی در ایران پرداخت و با تأکید بر اینکه خاستگاه اخلاق زیستی غرب می باشد و غرب مروج اخلاق زیستی سکولار است به هماهنگی ، همفکری و همگرایی دنیای اسلام در زمینه اخلاق زیستی اشاره کرد و خواستار همکاری های دو جانبه و تنگاتنگ دو کشور مسلمان ایران و اندونزی در زمینه اخلاق زیستی شد. در این دیدار دکتر مصدق اسحاق رییس سازمان پزشکی قانونی اندونزی با اشاره به خلاء موجود درکشورش در زمینه اخلاق پزشکی و اقدامات اساسی که در ایران صورت گرفته خواستار همکاری دو جانبه در این زمینه شد و دکتر آگوس پوروادیانتو – مدیر گروه اخلاق پزشکی و رییس سازمان نظام پزشکی اندونزی ضمن تشکر و قدردانی از دعوت دکتر عباسی و برگزاری کنگره مهم و بین المللی حقوق پزشکی با اشاره به برگزاری دوره فلوشیپ اخلاق زیست پزشکی در این دانشگاه، خواستار اعزام اعضای هیأت علمی و پزشکان اندونزی ایران برای گذرانیدن این دوره در فواصل مختلف و دوره های کوتاه مدت شد که در این خصوص، دکتر عباسی به تشریح دیدگاههای باز ریاست دانشگاه و برنامه های راهبردی وی پرداخت و تأکید کرد ماآماده همکاری و انتقال تجربیات خود به متخصصین اندونزیایی هستیم و شعبه بین الملل دانشگاه زمینه مناسبی برای همکاریهای علمی آموزشی دو جانبه فراهم نموده است.

وی تأکید کرد جهت تسریع در اجرای برنامه پیشنهادی رییس سازمان نظام پزشکی اندونزی ارسال رسمی درخواست از طریق سفارت و مقامات رسمی ضروری است که با استقبال دکتر پوروادیانتو مواجه شد.



ادامه برنامه های آموزشی دوره فلوشیپ اخلاق زیست پزشکی با حضور اساتید برجسته فرانسوی

با توجه به هماهنگی قبلی به عمل آمده با پروفسور ژرار ممتو – رییس مرکز حقوق پزشکی فرانسه و پروفسور ژاک بوریکان – استاد حقوق دانشگاه اکس مارسی و مشاورحقوقی شورای اروپا که توسط دکتر عباسی- رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و مدیرگروه اخلاق پزشکی دانشگاه جهت شرکت و سخنرانی در اولین کنگره بین المللی حقوق پزشکی دعوت شده بودند برنامه های آموزشی فراگیران دوره فلوشیپ اخلاق زیست پزشکی برگزار گردید.

در این جلسات که در روزهای شنبه 26/8/1386 و چهارشنبه 1/9/1386 در تالار شهید بهشتی دانشگاه با حضور برخی دانشجویان دوره دکترای حقو ق برگزار شد پروفسور ممتو در زمینه تعریف و جایگاه حقوق پزشکی به ایراد سخنرانی پرداخت و پروفسور بوریکان در زمینه مسئولیت جراح سخن گفت و در پایان به سئوالات حضار پاسخ گفتند .در ادامه این جلسات دکتر علیرضا باقری – متخصص پیوند اعضاء از دانشگاه تورنتو کانادا در زمینه چالش های اخلاقی پیوند اعضاء به ایراد سخنرانی پرداخت.



عضویت دو تن از استادان برجسته فرانسوی در گروه حقوق پزشکی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی از سوی رییس دانشگاه صورت گرفت

به پیشنهاد دکتر محمود عباسی – رییس مرکز تحقیقات اخلاق وحقوق پزشکی و با ابلاغ دکتر علیرضا زالی – رییس دانشگاه و رییس شورایعالی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی پروفسور ژرار ممتو – استاد دانشگاه پوآتیه و رییس مرکز حقوق پزشکی فرانسه که از وی به عنوان پدر حقوق پزشکی فرانسه یاد می کنند و پروفسور ژاک بوریکان – استاد حقوق دانشگاه اکس مارسی و مشاور حقوقی شورای اروپا که بنا بر دعوت دکتر عباسی- دبیر علمی اولین کنگره بین المللی حقوق پزشکی به ایران سفر کرده بودند به عضویت افتخاری گروه حقوق پزشکی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه درآمدند.

طی مراسمی که در تاریخ 26/8/1386 با حضور ریاست دانشگاه و در حضور فراگیران دوره فلوشیپ اخلاق زیست پزشکی و برخی اساتید دوره برگزار گردید ابلاغ ریاست دانشگاه که به زبان فرانسه تنظیم و به امضاء ایشان رسیده بود توسط مدیر گروه حقوق پزشکی و رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی قرائت و توسط دکتر زالی به همراه جوایزی به آنان اعطاء گردید.

در این مراسم دکتر زالی طی سخنانی ازحضور و سخنرانی ارزنده پروفسور ممتو و پروفسور ژاک بوریکان در کنگره بین المللی حقوق پزشکی تشکر وقدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد حضور این اساتید عالی رتبه فرانسوی زمینه بسط و گسترش روابط مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و مرکز حقوق پزشکی فرانسه و همکاری های علمی آموزشی و پژوهشی مشترک را فراهم آورد و به انعقاد تفاهم نامه همکاری علمی آموزشی و پژوهشی دو جانبه بیانجامد . در این دیدار پروفسور ژرار ممتو که از الطاف بی شائبه ریاست دانشگاه و محتبهای همتای ایرانی خود شگفت زده شده بود ضمن تشکر و قدردانی فراوان از محبتهای ابرازی تأکید کرد هرگز تصور نمی کردم اینگونه با میهمان نوازی گرم ایرانیها مواجه شوم و اکنون با خاطره ای بسیار خوش و شیرین به کشورم باز می گردم؛ خاطره ای که تصور نمی کنم از یاد برود. من در اولین فرصت با ریاست دانشگاه پوآتیه مذاکره خواهم کرد و زمینه انعقاد تفاهم نامه همکاری بین مرکز حقوق پزشکی فرانسه و مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی ایران را فراهم خواهم ساخت. من از کنگره بین المللی حقوق پزشکی و ازمطالب و سخنرانیهای ارزنده ای که بیان شد نهایت استفاده را کردم و توشه سنگینی از آن برگرفتم. من از پروفسور زالی – رییس محترم دانشگاه و همکار عزیزم دکتر عباسی سپاسگزارم که زمینه بازدید و حضور مرا در ایران فراهم ساختند. امیدوارم که این دیدار سرفصل نوینی در روابط دو جانبه مرکز ایرانی و فرانسوی حقوق پزشکی باشد.


  • گروه خبری : اخلاق پزشکی
  • کد خبر : 3007
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب