×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1391/08/20 - 13:25
  • بازدید : 516
  • تعداد بازدید : 34
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کنفرانس مرگ مغزی و چالش های اخلاقی آن برگزار شد

کنفرانس مرگ مغزی و چالش های اخلاقی آن به همت مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با حضور سرکار خانم دکتر نجفی زاده – رییس بخش فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همکاران ایشان و اساتید و دستیاران اخلاق پزشکی این دانشگاه روز دوشنبه 15/8/91 در سالن ابوریحان دانشکده طب سنتی برگزار گردید.


دکتر عباسی- مدیر گروه اخلاق پزشکی و رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی پس از خیر مقدم به میهمانان به اهمیت مرگ مغزی و     چالش های اخلاقی آن بین متخصصان و صاحب نظران و ظرفیت قوانین موجود اشاره نمود و آمادگی گروه اخلاق پزشکی، مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، انجمن بین المللی اخلاق زیستی اسلامی و انجمن علمی حقوق پزشکی ایران را برای کمک به حل مشکلات و چالش های موجود در فرایند پیوند اعضا در کشور مورد تأکید قرار دادند.



در ادامه خانم دکتر نجفی زاده با ارائه گزارشی از وضعیت فعلی پیوند اعضا در ایران و دیگر کشورها و برخی چالش های اخلاقی و حقوقی موجود ضرورت هم اندیشی صاحب نظران این حوزه را خواستار شد. رییس بخش فراهم آوری پیوند اظهار داشت طبق آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سالانه بین 3 تا 6 هزار نفر به مرگ مغزی دچار می شوند که اگر 20% این افراد هم اهدا کننده عضو باشند نیاز تمام بیمارانی که به هر علتی کاندید پیوند عضو هستند برطرف خواهد شد. اگرچه ما در کشوری زندگی می کنیم که مردم آن اسوه ایثار و از خود گذشتگی هستند لیکن پایین بودن آمار اهدای عضو بیانگر وجود مشکلاتی در این زمینه است که باید به آن پرداخته شود. باید حداقل 40 تا 50 درصد افرادی که دچار مرگ مغزی می شوند فرایند پیوند عضو را با موفقیت طی کنند اما در حال حاضر این آمار 10 تا 20 درصد است و ارتقاء آن با فرهنگ سازی در جامعه، آشنایی کامل گروه های پزشکی با موضوعات مرتبط با مرگ مغزی و پیوند اعضا، شناسایی مبتلایان به مرگ مغزی، اطلاع رسانی فوری، ارائه خدمات فوق تخصصی از زمان تشخیص مرگ مغزی، به کارگیری مشاوران و روانشناسان خبره در زمینه پیوند اعضا، وجود یک رابط قوی بین مرکز فراهم آوری پیوند اعضا و مراکز درمانی و بیمارستان ها، تدوین قوانین و ضوابط لازم برای تسهیل امور، بازنگری در قوانین بیمه ای مرتبط با اهداء عضو، قدردانی شایسته از خانواده اهدا کننده عضو و ... امکان پذیر است.



در ادامه این کنفرانس دکتر قبادی به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت در ابتدای شروع فعالیت مرکز فراهم آوری پیوند اعضا ماهیانه 3 تا 5 عمل پیوند داشتیم که نهایتاً به سالی 60 پیوند می رسید. در حالی که می بایست از حدود 800 مرگ مغزی تقریباً 500 مورد پیوند داشته باشیم. با تلاش فراوان و برطرف کردن خلأ موجود توانستیم این رقم را افزایش دهیم. البته با مصوبه هیأت وزیران در 26/8/85 و 30/5/90 بیمارستان ها موظف شدند یک یا چند نفر را به عنوان رابط بیمارستان با مراکز پیوند اعضا تعیین نمایند تا گزارش های مرگ مغزی به موقع ارائه گردد. چنانچه متخصصین و خصوصاً جراحان مغز و اعصاب پس از تشخیص مرگ مغزی ظرف کمتر از 6 ساعت نظر خود را به رابطین اعلام نمایند و تشخیص قابلیت اهدا را به تیم متخصص واگذار نمایند مطمئناً بخش عمده ای از مشکلات پیوند برطرف خواهد شد. باید توجه داشت که یک نفر کاندید پیوند عضو می تواند 1 تا 7 نفر را از مرگ و تا 43 نفر را از معلولیت نجات دهد. دکتر قبادی در ادامه با اشاره به جزئیات مراحل انجام پیوند همکاری خوب پزشکان بیمارستان ها و خانواده فرد اهدا کننده را در این فرایند قابل تقدیر دانست.



در پایان جلسه دکتر محمود عباسی با تشکر از بیانات خانم دکتر نجفی زاده و دکتر قبادی مجدداً از آمادگی گروه اخلاق پزشکی دانشگاه و مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، انجمن بین المللی اخلاق زیستی اسلامی و انجمن علمی حقوق پزشکی ایران برای همکاری با واحد فراهم آوری پیوند اعضا خبر داد. سپس اساتید و دستیاران شرکت کننده به طرح سؤالات و نقطه نظرات خود پیرامون موضوع پرداختند و در پایان ابلاغ انتصاب خانم دکتر کتایون نجفی زاده به به عنوان رییس کمیته پیوند اعضا انجمن بین المللی اخلاق زیستی اسلامی که توسط آیه الله دکتر محقق داماد- رییس انجمن صادر شده بود توسط دکتر محمود عباسی- نایب رییس انجمن بین المللی اخلاق زیستی اسلامی به وی اعطا شد و تمامی اعضای شرکت کننده در کنفرانس عضویت خود در کمیته مزبور را اعلام نمودند.


  • گروه خبری : اخلاق پزشکی
  • کد خبر : 3072
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب