همكاري و مشاركت مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي در برگزاري ششمين كنگره بينالمللي ارتقاي كيفيت
نشست علمي حقوق و اخلاق در آزمايشگاههاي تشخيص طبي به عنوان اولين نشست تخصصي يازدهمين كنگره كشوري و ششمين كنگره بينالمللي ارتقاءكيفيت آزمايشگاههاي تشخيص طبي در سالن همايشهاي بينالمللي رازي در تاريخ شنبه 31 فروردين ماه 1392 برگزار شد. در اين نشست علمي كه با همكاري مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، انجمن علمي حقوق پزشكي ايران و انجمن بينالمللي اخلاق زيستي اسلامي و به رياست دكتر محمود عباسي برگزار گرديد و محوريت آن به تبيين حقوق بيماران در آزمايشگاههاي تشخيص طبي اختصاص داشت...
نشست علمي حقوق و اخلاق در آزمايشگاههاي تشخيص طبي به عنوان اولين نشست تخصصي يازدهمين كنگره كشوري و ششمين كنگره بينالمللي ارتقاءكيفيت آزمايشگاههاي تشخيص طبي در سالن همايشهاي بينالمللي رازي در تاريخ شنبه 31 فروردين ماه 1392 برگزار شد. در اين نشست علمي كه با همكاري مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، انجمن علمي حقوق پزشكي ايران و انجمن بينالمللي اخلاق زيستي اسلامي و به رياست دكتر محمود عباسي برگزار گرديد و محوريت آن به تبيين حقوق بيماران در آزمايشگاههاي تشخيص طبي اختصاص داشت.
در اين نشست علمي كه با حضور متخصصين و ارائهدهندگان خدمات آزمايشگاهي همراه بود ابتدا دكتر محمود عباسي ـ رييس انجمن علمي حقوق پزشكي ايران و رييس مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي طي سخنراني خود به تشريح حقوق و اخلاق در ارئهكنندگان و گيرندگان خدمات آزمايشگاهي پرداخت.
وي ضمن اشاره به مباني اخلاقي منشور حقوق بيماران با توجه به مباني اخلاق و اصولي كه مشتمل بر اصل احترام به خودمختاري بيماران، اصل سودرساني و ضررنرساندن به بيماران و نيز جنبههاي اخلاقي ارائه خدمات مانند رعايت رازداري و محرمانگي پزشكي به تبيين منشور حقوق مراجعين به آزمايشگاههاي تشخيص طبي كه در مهرماه 1391 ابلاغ شد پرداخت.
دكتر فريبا برهاني معاون اجرايي مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي و مدير گروه اخلاق پرستاري اين مركز به ارائه نتايج تحقيقات خود پيرامون دلايل استرس اخلاقي بيماران و مراجعين آزمايشگاههاي تشخيص طبي پرداخت.
دكتر مجيدرضا خلج زاده پژوهشگر مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي به موضوع رضايت آگاهانه در روند ارائه خدمت در آزمايشگاههاي تشخيص طبي پرداخت و با ذكر مصاديقي به جزئيات روند اخذ چنين رضايتنامههايي اشاره و لزوم حفظ محرمانگي اطلاعات حاصل از آزمايشگاههاي تشخيص طبّي، لزوم حصول اطمينان از رضايت بيماران در مورد آزمايشها و نحوه اخذ چنين رضايتهايي اهم موضوعات مورد اشاره ايشان بود. سخنران بعدي اين همايش دكتر احسان شمسي گوشكي پژوهشگر مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي و عضو هيأت مديره انجمن علمي حقوق پزشكي ايران بود كه به تبيين مباني حقوق بيماران نظريههاي اخلاقي مرتبط با آن پرداخت و به راهكارهاي علمي پيرامون تضمين حقوق بيماران اشاره كرد توجه به گروههاي آسيبپذير، حفظ شأن و كرامت مهاجرين و آوارگان و لزوم تضمين رويكرد و ايفاي نقش فعالتر توسط آزمايشگاههاي تشخيص طبّي مثل اخذ رضايت آگاهانه از جمله اين موارد بود.