×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/04/09 - 12:10
  • بازدید : 1764
  • تعداد بازدید : 50
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی:

سخنرانی رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی در جمع اطبا، فرماندهان و مسئولین بهداری نیروی انتظامی

دکتر محمود عباسی رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست علمی پزشکان، فرماندهان و مسئولین سراسر کشور بهداری نیروی انتظامی که در تاریخ 7/4/1393 در مرکز تحقیقات بهداری ناجا برگزار شد شرکت و در زمینه اخلاق پزشکی انتظامی به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به رویکرد¬های حاکم بر اخلاق پزشکی مبتنی بر عرصه¬ی نظامی، انتظامی و امنیتی که اخلاقیات خاص این محیط¬ها را تجویز می¬کند و یا در مقابل از اصول و قواعد حاکم بر اخلاقیات عام تبعیت می¬کند و به نظر می¬رسد اخلاق پزشکی نظامی و انتظامی ما در پرتو آموزه¬¬های دینی به نوعی اعتدال و میانه روی را معیار سنجش اخلاق حرفه¬ای قرار می¬دهد و این همان اعتدال و میانه¬روی تجویزی قانون اساسی جمهوری اسلامی است که تاکید می کند هیچکس نمی¬تواند اعمال حق خود را موجبی برای تضییع حقوق دیگران قرار دهد.


دکتر محمود عباسی رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست علمی پزشکان، فرماندهان و مسئولین سراسر کشور بهداری نیروی انتظامی که در تاریخ 1393/04/07 در مرکز تحقیقات بهداری ناجا برگزار شد شرکت و در زمینه اخلاق پزشکی انتظامی به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به رویکرد­های حاکم بر اخلاق پزشکی مبتنی بر عرصه­ی نظامی، انتظامی و امنیتی که اخلاقیات خاص این محیط­ها را تجویز می­کند و یا در مقابل از اصول و قواعد حاکم بر اخلاقیات عام تبعیت می­کند و به نظر می­رسد اخلاق پزشکی نظامی و انتظامی ما در پرتو آموزه­­های دینی به نوعی اعتدال و میانه روی را معیار سنجش اخلاق حرفه­ای قرار می­دهد و این همان اعتدال و میانه­روی تجویزی قانون اساسی جمهوری اسلامی است که تاکید می کند هیچکس نمی­تواند اعمال حق خود را موجبی برای تضییع حقوق دیگران قرار دهد.



نایب رییس انجمن بین المللی اخلاق زیستی اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود تضمین سلامت نیروی انسانی و حفظ تداوم بنیه فکری و جسمانی مجموعه پرسنل در محیط­های نظامی، انتظامی و امنیتی از پارامترهای تعیین کننده برای حفظ راندمان کاری و انجام وظیفه بهینه این سازمان هاست.



 در محیط های نظامی و انتظامی تعهدات حقوقی و اخلاقی نوعاً جایگاه خود را به تعهدات نظامی و سیاسی می­دهند. البته برخی چالش های حقوقی و اخلاقی در این زمینه وجود دارد که باید با تدوین کد های اخلاق پزشکی اتظامی و اصلاح قوانین و مقررات بر آن پاسخ گفت. ارجحیت رعایت حقوق سربازان خودی نسبت به بیگانه در منازعات مسلحانه، رعایت اصول جنگی از جمله امور محرمانه و پرهیز از افشای اسرار نظامی، تغییر مواضع اخلاقی پزشکان در زمان جنگ و صلح، بی طرفی پزشکان و کادر درمانی که معمولاٌ در جنگ ها خدشه دار می­شود از جمله اموری است که باید به آن پرداخت.



 مدیر گروه اخلاق زیستی کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد عهدنامه های چهار جانبه ی ژنو در حوزه­ی حقوق بشردوستانه بین المللی بجز در موارد خاص حتی در جنگها نیز تفاوتی بین مداوای سربازان خودی و بیگانه قائل نیست و در انطباق موضوع با موازین اخلاقی نیز باید گفت که قطعاٌ اینگونه است و اخلاق پزشکی در یک جریان سیال بین المللی بر محور کرامت انسانی استوار است که باید به قواعد آن احترام گذاشت.



رییس انجمن علمی حقوق پزشکی ایران با اشاره به دیسترس اخلاقی در پزشکان و پرستاران نظامی و انتظامی، بحران اخلاقی ناشی از خستگی، فرسودگی، تصمیم به ترک خدمت، حس ناتوانی در ایفای نقش، فرماندهان و افسران را همواره نگران وضعیت روحی روانی و اخلاقی و عاطفی پزشکان و پرستاران نظامی و انتظامی می سازد و این امر می­تواند بر توانایی آنها اثر گذار باشد. اضطراب،هیجان،عدم قدرت تأثیر گذاری، اعتقادات فردی یا ارزش های شخصی، حس شکست، احساس بیهودگی و تاثیر منفی به روی بیمار از جمله موارد و مصادیق تنیدگی  و پریشانی اخلاقی در پزشکان و پرستاران نظامی و انتظامی است.



دکتر عباسی در پایان این نشست علمی ضمن پاسخ گویی به سوالات شرکت کنندگان آمادگی خود به عنوان رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی را برای همکاری های مشترک با بهداری ناجا به ویژه تدوین کد های اخلاقی پزشکی انتظامی اعلام کرد.



 


  • گروه خبری : اخلاق پزشکی,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 11550
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب