دكتر قانعی در بازدید از مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه:
دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه پژوهش در سطح ملی و بین المللی درخشش چشمگیری داشته.دکتر قانعی در ابتدا ضمن بازدید از بخش های مختلف این مرکز تحقیقات نظیر کتابخانه و دفتر فصلنامه ها، در جریان نحوه انتشار فصلنامه ها و سایر اقدامات این مرکز قرار گرفت. سپس نشستی با حضور دکتر قانعی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر رحمتی رودسری معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر محمود مصدق رئیس دانشکده طب سنتی، دکتر محمودعباسی رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، اعضای هیأت علمی و کارکنان مرکز برگزار شد...
دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه پژوهش در سطح ملی و بین المللی درخشش چشمگیری داشته.دکتر قانعی در ابتدا ضمن بازدید از بخش های مختلف این مرکز تحقیقات نظیر کتابخانه و دفتر فصلنامه ها، در جریان نحوه انتشار فصلنامه ها و سایر اقدامات این مرکز قرار گرفت.
سپس نشستی با حضور دکتر قانعی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر رحمتی رودسری معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر محمود مصدق رئیس دانشکده طب سنتی، دکتر محمودعباسی رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، اعضای هیأت علمی و کارکنان مرکز برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر عباسی ضمن تسلیت ایام محرم و شهادت امام سجاد(ع) و ارایه گزارش مبسوطی از فعالیت های مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه به تشریح ساختار مرکز و گروه های مختلف آن ازجمله اخلاق پزشکی، حقوق پزشکی، اخلاق زیستی، فقه پزشکی، تاریخ پزشکی، پزشکی قانونی، جامعه شناسی پزشکی، اخلاق پرستاری و سلامت معنوی پرداخت.
وی درخصوص فعالیت های این مرکز گفت: انتشار سه فصلنامه علمی پژوهشی (باعناوین اخلاق پزشکی، تاریخ پزشکی و فقه پزشکی)، همکاری در انتشار دو فصلنامه علمی پژوهشی حقوق پزشکی و اخلاق زیستی، برگزاری سه کنگره بین المللی حقوق پزشکی (در تهران، شهرکرد و جزیره کیش) ، انجام اقدامات لازم برای برگزاری چهارمین کنگره بین المللی حقوق پزشکی در زمینه حقوق ژنتیک در آینده نزدیک، برگزاری چندین همایش ملی در حوزه های مربوطه و برگزاری بیش از 50 کارگاه تخصصی در حوزه های مختلف اخلاق و حقوق پزشکی بخشی از فعالیت های مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه است.
رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه افزود: از دیگر فعالیتهای این مرکز می توان به تصویب و اجرای بیش از 50 طرح تحقیقاتی در مرکز، اجرای بیش از 10 طرح تحقیقاتی بین مرکزی، تشکیل انجمن علمی حقوق پزشکی ایران و انجمن بین المللی اخلاق زیستی اسلامی، اتحادیه انجمن های علمی گروه حقوق ایران، کمیته اخلاق در علوم و فناوری کمیسیون ملی آیسسکو و انعقاد تفاهم نامه با مراکز علمی معتبر اشاره کرد.
دکتر محمود عباسی در ادامه سخنان خود پیشنهاداتی نظیر ایجاد پژوهشکده اخلاق زیستی و تشکیل کمیسیونی در نهاد ریاست جمهوری به عنوان مرجع رسمی پاسخگویی به مباحث اخلاقی، حقوقی و فقهی در عرصه زیست فناوری و زیست پزشکی را مطرح کرد و اظهار داشت: تدوین لایحه جامع و مانع با عنوان "حقوق سلامت" راهی برای برون رفت از مشکلات متعدد حوزه پزشکی است.
در ادامه نشست مذکور دکتر رحمتی رودسری معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ضمن تسلیت ایام محرم از فعالیت های دکتر عباسی و همکاران مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه تقدیر کرد.
وی با اشاره به تاسیس این مرکز به عنوان اولین مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی کشور در سال 1385 توسط دکتر عباسی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار داشت: هیچ مرکز تحقیقاتی و حتی پژوهشکده ای در کشور به اندازه این مرکز انتشارات نداشته است و این مرکز یکی از فعالترین مراکز در عرصه انتشار مقالات و کتب علمی در زمینه های فقه و حقوق و اخلاق زیستی است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در ادامه سخنان خود به بیان رهنمودها و راهکارهایی برای کاهش هزینه های مرکز از جمله انتشار فصلنامه ها به صورت الکترونیکی، تدوین کتب مرجع اخلاق و حقوق پزشکی و ... پرداخت.
در ادامه نشست دکتر قانعی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین(ع) و آرزوی قبولی طاعات و عزاداری همکاران اظهار داشت: انصافا دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه پژوهش در سطح ملی و بین المللی درخششی چشمگیر داشته است که زحمات دکتر رحمتی در این خصوص که بار اصلی را بردوش می کشد شایسته تقدیر است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ضمن تقدیر از زحمات دکتر عباسی، هدف از این بازدید را قدردانی از تلاشها و اقدامات صورت گرفته در این مرکز تحقیقات عنوان کرد و انتخاب این مرکز را برای بازدید از میان چند صد مرکز تحقیقاتی نشان دهنده اهمیت اخلاق برشمرد .
دکتر قانعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعریف سازمان جهانی بهداشت از سلامت و همچنین سلامت معنوی بر اهمیت اخلاق تاکید کرد و دستیابی به کمال را بدون اخلاق میسر ندانست و خواستار طراحی مدلی برای پاسخگویی به نیازهای نظام سلامت شد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در سخنان خود تاکید کرد: ما باید بتوانیم متون نوشته شده را به توقع نظام از نظام سلامت و سپس این توقع را به قانون تبدیل کنیم که برای این اقدام ضروری است که بدانیم خواسته نظام سلامت از ما چیست تا با برنامه ریزی منظم و دقیق برای برآوردن آن تلاش کنیم.
نقل از سایت دانشگاه