×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1392/04/09 - 10:13
  • بازدید : 935
  • تعداد بازدید : 47
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

بازديد سركنسول سفارت سودان از مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي

دكتر بابكر ـ‌ سركنسول سفارت سودان در جمهوري اسلامي ايران روز چهارشنبه مورخ 1392/4/05 از مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي بازديد و با دكتر محمود عباسي ـ‌ رييس اين مركز ديدار و مذاكره كرد.

IMG_0673.jpg


دكتر بابكر ـ‌ سركنسول سفارت سودان در جمهوري اسلامي ايران روز چهارشنبه مورخ 1392/4/05 از مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي بازديد و با دكتر محمود عباسي ـ‌ رييس اين مركز ديدار و مذاكره كرد.



دراين بازديد كه دكتر ذوالفقارطلب از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي سركنسول سودان را همراهي مي‌كرد، ابتدا دكتر بابكر كه داراي مدرك دكتراي تخصصي حقوق بين‌الملل مي‌باشد، از بخش‌هاي مختلف اين مركز از جمله كتابخانه، گروه اخلاق پزشكي، گروه حقوق پزشكي و گروه فقه پزشكي بازديد كرد و در جريان فعاليت‌ها و روند توليد نشريات اين مركز قرار گرفت. در ادامه اين ديدار كه با حضور دكتر سعيد نظري توكلي يكي از اعضاي هيأت علمي مركز و دكتر ذوالفقارطلب ـ‌ متخصص فقه مقارن از دانشگاه خارطوم برگزار شد دكتر عباسي ـ‌ مدير گروه اخلاق پزشكي و رييس مركز تحقيقات اخلاق پزشكي دانشگاه با اشاره به زمان و چگونگي شكل‌گيري مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي و فعاليت‌هاي آن از بدو تأسيس تاكنون بیان داشت حضور شخصيت‌هاي فرهيخته و برجسته علمي كشور همچون دكتر علي‌اكبر ولايتي،‌ آيه‌ا... دكتر سيد مصطفي محقق‌داماد و دكتر عليرضا زالي به عنوان اعضاي هيأت مؤسس و مديران گروه‌هاي تاريخ پزشكي، فقه پزشكي و اخلاق پزشكي مركز و مديران مسئول فصلنامه‌هاي علمي پژوهشي تاريخ پزشكي، فقه پزشكي و اخلاق پزشكي، اين مركز را به عنوان يك مركز فعال و منحصر به فرد از حيث موضوعي در كشور و منطقه آسياي غربي مطرح كرده است.



وي برگزاري سه دوره فلوشيپ اخلاق زيست پزشكي و پنج دوره Ph.Dاخلاق پزشكي در اين گروه و مركز و اخيراً فراخوان برگزارري دوره‌هاي تخصصي پژوهشي حقوق پزشكي،‌ اخلاق زيستي و جامعه‌شناسي پزشكي و شروع آن از ابتداي سال تحصيلي جديد را يكي ديگر از فعاليت‌هاي علمي ‌آموزشي و پژوهشي برجسته‌اي دانست و عنوان کرد در اين عرصه‌ها زمينه پذيرش دانشجوي خارجي هم وجود دارد و با توجه به سياست‌هاي راهبردي رياست محترم دانشگاه مبني بر همكاري‌هاي علمي، آموزشي و پژوهشي با ديگر كشورها بويژه كشورهاي اسلامي و منطقه،‌ آماده پذيرش دانشجو در مقاطع تحصيلي مختلف هستيم. دکتر عباسی افزود البته ايجاد دانشكده ميان رشته‌اي علوم انساني و سلامت در اين دانشگاه كه در حال شكل‌گيري است زمينه اينگونه همكاري‌ها را تسهيل مي‌نمايد.



دكتر عباسي ـ‌ رييس انجمن علمي حقوق پزشكي ايران اظهار داشت در كنار مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي فعاليت‌هاي علمي سه ساله اين انجمن از بدو تأسيس تاكنون آن را در ميان 287 انجمن علمي وابسته به وزارت علوم در صدر انجمن‌هاي علمي كشور قرار داده است و گسترش فعاليت‌هاي اين انجمن به مراكز تحقيقاتي،‌ آموزشي و درماني و برگزاري ده‌ها كارگاه و سمينار علمي با مشاركت و همكاري مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي و ايجاد دفاتر نمايندگي آن در استانها و حتي در برخي كشورهاي ديگر و عضويت آن در سازمان جهاني حقوق پزشكي زمينه همكاري‌هاي علمي پژوهشي با كشورهاي منطقه را ايجاد نموده و ما آماده ايجاد دفتر نمايندگي انجمن در كشور سودان هستيم. البته ما درصدد ايجاد انجمن آسيايي حقوق پزشكي هستيم كه اينگونه فعاليت‌ها زمينه ايجاد آنرا تسهيل خواهد نمود.



 در ادامه اين ديدار دكتر عباسي به عنوان رييس اتحاديه انجمن‌هاي علمي گروه حقوق ايران نيز با اشاره به تخصص دكتر بابكر و فعاليت ديپلماتيك ايشان در عرصه سياسي به عنوان سركنسول سفارت تأكيد كرد متأسفانه يكي از مخاطرات سياسي كه در سال‌هاي اخير دو كشور انقلابي ايران و سودان را تهديد کرده است و كشورهاي غربي ما را بدان متهم مي‌كنند نقض حقوق بشر است که معمولاً‌ دولتها در اين زمينه‌ها موضعي انفعالي دارند. يكي از خلاء‌هاي جدي در كشورهاي اسلامي و منطقه بويژه به دنبال بيداري اسلامي در برخي كشورهاي عربي و اسلامي وجود سازمان‌هاي مردم‌نهاد منطقه‌اي و بين‌المللي است. از اينرو اتحاديه انجمن‌هاي علمي گروه حقوق ايران با همكاري وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با شناسايي حقوقدانان برجسته دنياي اسلام درصدد راه‌اندازي اتحاديه حقوقدانان جهان اسلام مي‌باشد كه در اين خصوص همكاري دو كشور مي‌تواند ما را در دستيابي به اهداف مشترك ياري ‌رساند.



دكتر بابكرـ‌ سركنسول سفارت سودان در جمهوري اسلامي ايران ضمن تشكر و قدرداني از ميزباني دكتر عباسي در اين جلسه و توضيحات عالمانه ايشان تأكيد كرد با اشاره به اينكه من امروز با شخصيت‌ فرهيخته و حقوقدان برجسته‌اي ديدار مي‌كنم كه متخصص حقوق پزشكي از دانشگاه سوربن است و داراي تخصصي كه ميان‌رشته‌اي جديد و بسيار لازم و ضروري براي كشورهاي ماست خوشحالم. من كه خود حقوقدانم اهميت اين رشته را بخوبي مي‌دانم و بيش از هزار مركز درماني و بيمارستان  و گسترش روزافزون خطاهاي پزشكي در سودان، توجه به اين رشته را بسيار ضروري مي‌سازد. ما در كشورمان اين تخصص را نداريم و اميدوارم زمينه‌اي فراهم كنيم  كه دانشكده‌هاي پزشكي و حقوق ما در سودان بتوانند از نتايج اين رشته نوين حقوقي بهره‌مند شوند. من از اين همكاري و فعاليت‌هاي علمي آموزشي و پژوهشي دكتر عباسي و همكارانشان در زمينه اخلاق پزشكي، حقوق پزشكي،‌ اخلاق زيستي، تاريخ پزشكي و فقه پزشكي شگفت‌زده شدم. من مي‌دانم انتشار پنج فصلنامه علمي پژوهشي چه كار شاق و طاقت‌فرسايي است. من با دانشكده‌هاي حقوق و پزشكي كشور متبوعم در خارطوم مذاكره  و زمينه همكاري‌هاي دوجانبه با مركز و دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي را فراهم مي‌كنم بويژه كه رييس محترم دانشگاه شما علاقمند به ايجاد اينگونه همكاري‌ها هستند. ما مي‌توانيم در زمينه تبادل استاد و دانشجو بين دانشگاه شما و دانشگاه خارطوم بويژه در رشته‌هاي جديد حقوق پزشكي و اخلاق زيستي كار كنيم. ما اين رشته‌ها را در كشورمان نداريم و چه خوب است نسبت به همكاري‌هاي دوجانبه تلاش كنيم. دكتر بابكر در ادامه با اشاره به فعاليت‌هاي انجمن علمي حقوق پزشكي و اتحاديه انجمن‌هاي علمي گروه حقوق ايران و پيشنهادات ارزشمند و سازنده دكتر عباسي اظهار كرد من اطلاعات دقيق‌تري از دانشكده حقوق دانشگاه خارطوم و برخي شخصيت‌هاي برجسته حقوقي كشور متبوعم را براي راه‌اندازي دفتر نمايندگي انجمن حقوق پزشكي در سودان و عضويت در اتحاديه حقوقدانان جهان اسلام معرفي مي‌كنم و خود نيز آماده همكاري هستم. وي بار ديگر از ميزباني خوب و نقطه‌نظرات آقاي دكتر عباسي در خصوص بحث‌هاي دوجانبه و همكاري‌هاي علمي تشكر كرد و خواستار اجرايي شدن موضوعات مورد توافق شد. وي همچنين خواستار ترجمه برخي آثار ارزشمند اين مركز به زبان‌هاي عربي شد. در اين جلسه دكتر ذوالفقارطلب و دكتر نظري توكلي نيز نقطه نظرات خويش را پيرامون موضوعات مطرح شده بيان كردند.


  • گروه خبری : اخلاق پزشکی
  • کد خبر : 2620
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصویر

تنظیمات قالب