×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1392/09/27 - 15:11
  • بازدید : 465
  • تعداد بازدید : 60
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی:

شروع سخنرانی‌های ماهیانه انجمن بین‌المللی اخلاق زیستی اسلامی با موضوع اخلاق و عرفان

اولین جلسه سخنرانی ماهیانه انجمن بین‌المللی اخلاق زیستی اسلامی، گروه اخلاق زیستی کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو، مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و کمیته اخلاق در علوم و فناوری کمیسیون ملی آیسسکو از ساعت ـ/15 لغایت ـ/17 روز دوشنبه مورخ 25/9/1392 در سالن اجتماعات کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو واقع در دانشگاه شهید بهشتی تحت عنوان اخلاق و عرفان با حضور دکتر سیدرضا فیض برگزار شد.


  



اولین جلسه سخنرانی ماهیانه انجمن بین‌المللی اخلاق زیستی اسلامی، گروه اخلاق زیستی کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو، مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و کمیته اخلاق در علوم و فناوری کمیسیون ملی آیسسکو از ساعت ـ/15 لغایت ـ/17 روز دوشنبه مورخ 25/9/1392 در سالن اجتماعات کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو واقع در دانشگاه شهید بهشتی تحت عنوان اخلاق و عرفان با حضور دکتر سیدرضا فیض برگزار شد. در ابتدای این جلسه دکتر محمود عباسی ـ مدیر گروه اخلاق زیستی کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو، نایب رییس انجمن بین‌المللی اخلاق زیستی اسلامی ـ رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس کمیته اخلاق در علوم و فناوری کمیسیون ملی آیسسکو ضمن تشکر از حضور دکتر سیدرضا فیض، سفیر و نماینده اسبق ایران در یونسکو و سرپرست سابق دفتر خدمات حقوقی ریاست جمهوری در فرانسه و معاون گروه سلامت معنوی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و حضار، اساتید و دانشجویان در این نشست و خیرمقدم به آنان تأکید کرد مدتهاست که ضرورت تشکیل کرسی‌های نظریه‌پردازی در حوزه اخلاق زیستی احساس می‌شود اما تاکنون موفق به برگزاری آن نشده‌ایم و تصمیم گرفتیم فعلاً این خلاء را با سخنرانی‌های ماهیانه پر کنیم. از اینرو فرصت را مغتنم می‌شماریم و حضور ارزشمند جناب آقای دکتر فیض را ارج می‌نهیم و توجه شما عزیزان را به سخنرانی ایشان تحت عنوان اخلاق و عرفان جلب می‌نماییم. دکتر سیدرضا فیض ـ متخصص حوزه فلسفه و عرفان ضمن تبیین مفهوم اخلاق و عرفان و رابطه این دو به تشریح دیدگاههای خود در این زمینه پرداخت و هدف این دو را یکسان پنداشت و گفت معرفت‌شناسی اخلاق و عرفان بسیار مهم است و توجه به مبانی این دو مهمتر . انسان دائماً به غیب و نیروی غیبی نیازمند است این نیاز در حوزه عرفان جایگاهی والا یافته است. انسان اگر احساس بی‌نیازی کرد بندگی را از دست می‌دهد.



اخلاق عرفانی بدین معناست که می‌گوید:



 



 من نیستم ای دل طریق رندی از مقتصد بیاموز   



                                                     مست است و در حق او کس این گمان ندارد



 



 انسان در هر دو عالم نیازمند است در هستی نیازمند است و ادب سلوک و غیب که حضور است می‌طلبد.



این سه ممیزه اخلاق را برای سلوک عرفانی فراهم می‌کند ـ این ادب حضور است در برابر حق، عالم غیب این است سالک و عارف که این درونی است. هیچ چیز ظاهری نیست درون او اینگونه هست و این برای او خیلی کارساز است در بیرون هم نماز می‌خواند رفتاری اخلاقی دارد. در روایت آمده است که: دو خصلت است که در جهان هیچ خصلتی بالاتر از آن نیست ایمان به خدا که هیچ چیز بالاتر از آن نیست که این همان عرفان است و دیگر اخلاق عرفانی که این سلوک و رفتار عرفانی است. فایده برای تمام خلایق و بندگان است و دو خصلت هم بدترین کارهاست کفر به خدا و ضرر به بندگان خداوند.



سخنرانی آقای فیض با پرسش و پاسخ شرکت‌کنندگان همراه بود و در پایان این نشست دکتر محمدی ـ معاون پژوهشی کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو ضمن تشکر از استاد فیض و دکتر عباسی و شرکت کنندگان ابراز امیدواری کرد که اینگونه نشست‌ها بتواند راهگشای مشکلات موجود باشد و پاسخی به سؤالات و ابهامات دانشجویان و شرکت‌کنندگان . وی در پایان بیاناتی در زمینه اخلاق و عرفان ایراد نمود که مورد توجه حاضران قرار گرفت.


  • گروه خبری : اخلاق زیستی
  • کد خبر : 6826
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب