×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1389/02/19 - 09:42
  • بازدید : 278
  • تعداد بازدید : 40
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دیدار مدير گروه اخلاق پزشكي دانشگاه وين

دیدار پروفسور پیتر کمپیتس- مدير گروه اخلاق پزشكي دانشگاه وين با دکتر عباسی - مدیر گروه اخلاق پزشکی و رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه


پروفسور پیتر کمپیتس استاد و مدیر گروه اخلاق پزشکی و رييس دانشكده الهيات دانشگاه وین که به دعوت مؤسسه حکمت و فلسفه به ایران سفر کرده بود روز دوشنبه 6/2/89 مهمان مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی در دانشکده طب سنتی بود و نشست صمیمانه ای با مسئولین و پرسنل مرکز و دانشکده و نیز دانشجویان Ph.D اخلاق پزشکی و طب سنتی داشت.



در این نشست ابتدا دکتر محمود عباسی - رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و مدیر گروه اخلاق پزشکی دانشگاه به بیان نقش اخلاق پزشکی بویژه در دوره معاصر که با ظهور تکنولوژی های جدید، شاهد پیشرفت های چشمگیر آن در عرصه پزشکی هستیم، پرداخته و اظهار داشتند که نگاه ما به اخلاق پزشکی نگاهی عمیق و دقیق و برگرفته از پیشینه تمدن ایران و اسلام است، ولی در عین حال از آخرین دستاوردهای علمی و دیدگاههای اندیشمندان بزرگ جهان غافل نیستیم. ایشان در ادامه سخنان خود به گسترش علوم مختلف اشاره نموده و راه برون رفت از مشکلات و چالش های موجود را هم اندیشی بزرگان و اندیشمندان عرصه علم و دانش بویژه فیلسوفان، فقها، حقوقدانان و پزشکان دانستند و یکی از اهداف و بلکه بزرگترین هدف تأسیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقو ق پزشکی را همین مسئله عنوان کردند. دکتر عباسی در این دیدار ضمن معرفی مرکز تحقیقات اخلاق و حقو ق پزشکی که مشتمل بر پنج دپارتمان اخلاق پزشکی، حقوق پزشکی، تاریخ پزشکی، فقه پزشکی و پزشکی قانونی است اهم فعالیت های این مرکز در دوره کوتاه عمر آن را به شرح ذیل عنوان نمودند:



1- برگزاری دو کنگره بین المللی در زمینه حقوق پزشکی در سال های 1386 و 1387 و     برنامه ریزی برای برگزاري سومین کنگره بین المللی حقوق پزشکی با محوریت حقوق بیماران در آذر ماه سال جاری.



2- برقراری ارتباط مؤثر و همکاری مستمر با اساتید بزرگ و برجسته داخلی و خارجی از جمله پروفسور عبدالعزیز ساشادینا - استاد دین شناسی و اخلاق زیستی دانشگاه ویرجینیا که استاد افتخاری مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی بوده و در حال حاضر فرصت مطالعاتی خود را در این مرکز می گذرانند.



3- برگزاری سه دوره فلوشیپ اخلاق زیست پزشکی برای متخصصین و اعضای هیأت علمی دانشگاهها.



4- انتشار چهار فصلنامه اخلاق پزشکی، تاریخ پزشکی ، فقه پزشکی و حقوق پزشکی به چهار زبان فارسی، عربی، فرانسه و انگلیسی.



5- برگزاری حدود 30 کارگاه آموزشی و سمپوزیوم در زمینه اخلاق پزشکی و حقوق پزشکی.



6- تأسیس و راه اندازي انجمن علمی حقوق پزشکی ايران.



7- تهيه و تدوين هفت دوره تحصیلات تکمیلی جدید میان رشته ای که تعدادی از آنها تصویب شده و بقیه هم در جریان تصویب است.



8- راه اندازی کمیته های اخلاق بالینی در بیمارستانهای تابعه دانشگاه برای بسط و گسترش و نهادینه کردن اخلاق پزشکی، احترام به بیماری، کمک به افراد شاغل در حرفه های پزشکی برای فائق آمدن بر مشکلات موجود.



در ادامه این نشست دکتر عباسی- مشاور رييس دانشگاه در امور اخلاق و حقوق پزشكي ضمن اشاره به دیدگاه های اسلام وایران در خصوص پیوند اعضا، قتل ترحم آمیز، رحم جایگزین،  شبیه سازی و دیگر تکنولوژی های زیست پزشکی تأكيد كردند كه فقهاي شيعه نسبت به اين گونه مباحث ديدگاه هاي روشني دارند كه رافع مشكلات جامعه پزشكي است. سپس دکتر مهرزاد کیانی - معاون پژوهشی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی و معاون گروه اخلاق پزشکی وضعیت دوره Ph.D اخلاق پزشکی و اقدامات انجام شده در گروه و مرکز به منظور نهادینه کردن اخلاق پزشکی را تشریح کرده و علاقمندی گروه و مرکز برای همکاریهای مشترک را یادآور شدند.



دکتر پیتر کمپیتس با ابراز خوشحالی از برگزاری این نشست به بیان دیدگاه های خود پرداخته و ضمن اشاره به قوانین حاکم بر اتریش به اهم اقدامات صورت گرفته در زمینه اخلاق پزشکی و حقوق پزشکی در کشورش اشاره نمود. وی اظهار داشت کشور شما در زمینه اخلاق پزشکی گامهای ویژه ای برداشته و شما در این زمینه ها از ما خیلی جلوترید.ما به تازگی برنامه هایی را آغاز کرده ایم و اخلاق پزشکی در کشور ما رشته ای نوپا است. در اتریش همانند ایران با گسترش تکنولوژی های جدید زیستی مشکلات و مسائلی مطرح شده است و سؤالات بی جوابی برای همگان برجا مانده است. از جمله مشکلات مربوط به آغاز دوره حیات و اين كه چه موقع می گوییم حیات فردی پایان یافته  است؟ آیا اتانازی جایز است یا خیر و ... ما با پیوند اعضا مشکل داریم و قوانین موجود در کشور ما پاسخگوی مشکلات نیست. به همین منظور ما به تازگی کمیسیون اخلاق را راه اندازی کرده ایم که در این کمیسیون اخلاقیون، حقوقدانان، پزشکان و زیست شناسانی حضور دارند که از سوی دولت تعیین می شوند و این کمیسیون در واقع مشاور دولت است و به سؤالات مطرح شده در خصوص اخلاق و ... جواب می دهد. ما طرح تشخیص قبل از تولد را پیشنهاد دادیم و از دولت خواستیم که این طرح را تصویب کند. در بیمارستان هاي ما کمیسیون های اخلاق دائر است ولی این کمیسیون ها فقط نقش راهنما را دارند و هیچ گونه تعهدی را نمی پذیرند. یکی دیگر از مشکلات ما مربوط به بیماران روانی و عقب ماندگان ذهنی است که قدرت تصمیم گیری ندارند. در مورد این افراد چگونه باید رفتار کرد؟ پیوند اعضا در کشور ما نیز با مشکلاتی مواجه است. ما سعی می کنیم مشکلات را حل کنیم. برای این منظور برگزاری کنگره و همایش های علمی یکی از برنامه های ماست. باید بگوییم هدف اخلاق خوب زندگی کردن و رسیدن به خوشبختی است و هدف از پزشکی درمان بیماری ها و داشتن زندگی سالم است که با هم ارتباط تنگاتنگی دارند.



در این نشست دکتر سعید نظری توکلی- عضو هیأت علمی مرکز و متخصص فلسفه و فقه و اصول ضمن تشکر از حضور دکتر پیتر کمپیتس به بیان دیدگاه های خویش در زمینه مباحث فلسفی پرداخت و ديدگاه هاي فلاسفه اسلامي در اين زمينه ها را تشريح كرد.



سپس دانشجویان Ph.D اخلاق پزشکی و طب سنتی سوالاتی را مطرح نموده ودیدگاه های دکتر کمپیتس را در زمینه های مطروحه خواستار شدند.



در پایان مراسم دکتر عباسی ضمن تشكر مجدد از حضور دکتر پیترکمپیتس خواستار همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه وین شده و آمادگی کامل خود را برای هرگونه اقدامی در این راستا اعلام كرده و در پایان نیز هدیه ای به رسم یادبود به همراه یک نسخه فصلنامه انگلیسی اخلاق پزشکی و اولین شماره انگلیسی فصلنامه حقوق پزشکی به دکتر پیتر کمپیتس اهدا نمودند.


  • گروه خبری : اخلاق پزشکی
  • کد خبر : 2757
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب