×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1394/08/17 - 14:46
  • بازدید : 1642
  • تعداد بازدید : 66
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری پانل پزشک، قانون و قصور پزشکی در همایش ملی انجمن پزشکان عمومی ایران در مرکز همایش های بین المللی رازی

پانل پزشک، قانون و قصور پزشکی در همایش علمی فصلی انجمن پزشکان عمومی ایران در تاریخ 15/8/1394 در مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار شد. در این همایش دکتر محمود عباسی – دبیر علمی پانل و رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص نقش آموزه های حقوقی و اخلاقی در پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با اشاره به نرخ بالای جرایم و تخلفات پزشکی و دارویی و ضرورت بهره گیری از تدابیر و سیاست های پیشگیرانه گفت، آموزه های اخلاقی و حقوقی و آشنا کردن جامعه پزشکی با موازین اخلاقی و حقوقی حاکم بر حرفه خود نقش و تأثیر بسزایی در پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی خواهد داشت. رئیس مرکز پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی سازمان نظام پزشکی با تعریف سیاست جنایی، بکارگیری مجموعه ابزارها و تدابیر لازم برای پیشگیری از جرایم و تخلفات پزشکی و جرم شناسی وضعی را بهترین گزینه فراروی پیشگیری دانست و گفت در پرتو نگاه همه جانبه به پیشگیری از جرایم و تخلّفات پزشکی می توان زمینه های ارتکاب جرم و تخلّف را از بین برد و به کاهش نرخ جرایم و تخلّفات در این حوزه امیدوار بود.


پانل پزشک، قانون و قصور پزشکی در همایش علمی فصلی انجمن پزشکان عمومی ایران در تاریخ 15/8/1394 در مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار شد. در این همایش دکتر محمود عباسی –دبیر علمی پانل و رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص نقش آموزه های حقوقی و اخلاقی در پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با اشاره به نرخ بالای جرایم و تخلفات پزشکی و دارویی و ضرورت بهره گیری از تدابیر و سیاست های پیشگیرانه گفت، آموزه های اخلاقی و حقوقی و آشنا کردن جامعه پزشکی با موازین اخلاقی و حقوقی حاکم بر حرفه خود نقش و تأثیر بسزایی در پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی خواهد داشت. رئیس مرکز پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی سازمان نظام پزشکی با تعریف سیاست جنایی، بکارگیری مجموعه ابزارها و تدابیر لازم برای پیشگیری از جرایم و تخلفات پزشکی و جرم شناسی وضعی را بهترین گزینه فراروی پیشگیری دانست و گفت در پرتو نگاه همه جانبه به پیشگیری از جرایم و تخلّفات پزشکی می توان

زمینه های ارتکاب جرم و تخلّف را از بین برد و به کاهش نرخ جرایم و تخلّفات در این حوزه امیدوار بود.  

حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید طه مرقاتی –استاد دانشگاه تهران سخنران بعدی این پانل بود که در زمینه حقوق بیماران در آینه فقه پزشکی به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با تعریف حقوق بیماران و فقه پزشکی و تشریح روایاتی از امام صادق علیه السلام در این زمینه ، به تطبیق حقوق بیماران در نگاه علی بن مجوسی اهوازی و منشور حقوق بیماران پرداخت و برخی مصادیق آن از جمله امانت داری و رازداری را مورد توجه قرار داد. وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح حقوق بیماران فاجعه منا پرداخت و خواستار توجه جامعه پزشکی به این حوزه شد.



دکتر سید محسن سادات اخوی –استاد دانشگاه شاهد دیگر سخنران این پانل بود که در زمینه پزشک، قانون و انتظار قانونگذار از اطبا به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با تشریح مواد 1 و 2 قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی مصوب سال 1338 و اصلاحات بعدی آن بخصوص در سال 1383 به تشریح انتظارات قانونگذار از پزشکان پرداخت و گفت تعهدات حرفه ای پزشک هم در اخلاق و هم در حقوق مورد مطالعه قرار گرفته و تعهدات فنی وی در آئین نامه انتظامی سازمان نظام پزشکی آمده و این تعهدات معیارهایی دارد که در قوانین آمده است.



سخنران بعدی این همایش دکتر آقایی طوق –استاد دانشگاه علوم قضایی بود که در زمینه تخلفات پزشکی و مبانی تئوریک رسیدگی به آن به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با اشاره به ضرورت توانمند سازی بیماران به ابعاد مختلف توانمند سازی پرداخت و به حاشیه رانده شدن بیماران و بی توجهی به حقوق آنان را موجب مسئولیت و نادیده انگاشتن اخلاقیات دانست. بنابراین واژه Inpowermentکه هم در زبان فرانسه و هم در زبان انگلیسی کاربرد دارد به معنی توانمند سازی یعنی کمک به بیمار و ایجاد زمینه ای که بیمار با خروج از به حاشیه راندگی بتواند به صحنه بیاید و حقوق خود را مطالبه کند. ایجاد زمینه مشارکت بیمار در تصمیم گیری های پزشکی بسیار مهم است.



خانم سعیدی نژاد- دانشجوی دکترای حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس مرکز پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی سازمان نظام پزشکی سخنران بعدی این همایش بود که در زمینه حدود اختیارات و وظایف مسئولان فنی مراکز درمانی به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت : حدود وظایف و اختیارات مسئولان فنی را در دو حیطه می توان مورد مطالعه قرار داد شخصیت حقیقی و شخصیت حقوقی مسئولان فنی- در خصوص مفهوم مسئول فنی و مسئولیت آنها باید گفت حدود وظیفه و اختیاراتی که بر دوش مسئول فنی نهاده شده است و مسئولان فنی هم همانند سایر پزشکان در قبال اعمال و رفتار خود مسئولند و ممکن است موضوع مسئولیت مدنی، انتظامی و کیفری در انتظار آنها باشد.



کنترل و نظارت بر وضعیت بهداشتی، درمانی و تجهیزات پزشکی و دارویی، نحوه بکارگیری نیروی انسانی در مراکز درمانی، رسیدگی به شکایات بیماران در امور فنی، اعلام نواقص و تخلفات ارتکابی بخشی از وظایف و اختیارات مسئولان فنی است. سخنران پایان این مراسم دکتر محمود عباسی –رئیس مرکز پیشگیری از قصور و جرایم پزشکی سازمان نظام پزشکی بود که تخلفات پزشکی و فرایند رسیدگی به آن در سازمان نظام پزشکی پرداخت و در پایان این نشست به سئوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.


  • گروه خبری : حقوق پزشکی,اخبار همایش ها,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 25320
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب